Main Content

V Buffale nechcení, na Floride v elitnej spoločnosti

pondelok, 5. jún 2023 14:11 | Autor: Róbert Kalnický

Sam Reinhart
Sam Reinhart | zdroj: TASR

V Buffale Sabres pre nich nebolo miesto, no v novom tíme sa stali veľkými osobnosťami. Reč je o tandeme Sam Reinhart a Brandon Montour. Obaja hráči sú aktuálne na súpiske Floridy Panthers, kde sa z nich stali praví lídri.

29-ročný Brandon Montour odštartoval svoju kariéru v profilige vo farbách Anaheimu, následne sa presunul do Buffala, kde s jeho výkonmi nepanovala spokojnosť. Rýchlonohý Kanaďan tak bol počas Trade Deadline v roku 2021 ponúknutý iným tímom. Siahla po ňom Florida Panthers. Postupne sa ukázalo, že to bol najlepší krok, aký kanadský zadák mohol urobiť. Jeho výkony majú postpne stúpajúcu tendenciu.

Už v uplynulom ročníku si vytvoril bodové maximum, keď v základnej časti pozbieral 37 kanadských bodov. Oveľa lepší ročník však prišiel v súčasnosti. V základnej časti Montour pozbieral 73 kanadských bodov v 80 dueloch. V play-off pridal niekoľko dôležitých gólov a zaradil sa medzi elitných obrancov profiligy. Pripomenie len, že generálny manažér Panthers Bill Zito ho získal za voľbu v treťom kole draftu.

Druhým nechceným menom v organizácii Sabres je Sam Reinhart. Draftovej dvojke z roku 2014 prestup pomohol. V premiérovej sezóne vo farbách Cats si vytvoril osobné maximum, keď v základnej časti pozbieral 82 bodov v 78 zápasoch. O rok neskôr síce jeho bodová produkcia klesla, no so 67 bodmi to bola jeho druhá najlepšia kariérna sezóna. V play-off má zatiaľ na konte 17 kanadských bodov v 11 dueloch.

A aká bola protihodnota? V lete v roku 2021 sa ho Buffalo vzdalo za mladého brankára Devona Leviho (debutoval v tejto sezóne) a za voľbu v prvom kole draftu v roku 2022. Počas výberu nováčikov Šable volili z celkového 9. miesta (Matthew Savoie), 16. miesta (Noah Östlund) a z 28. (predošlá voľba Cats), kde si vybrali Čecha Jiřího Kulicha.