Main Content

Kto získa Frederika Andersena? Rysujú sa zaujímavé destinácie

utorok, 30. máj 2023 14:27 | Autor: Róbert Kalnický

Frederik Andersen
Frederik Andersen | zdroj: TASR

Carolina Hurricanes stojí pred náročnou otázkou. Je na čase prerobiť bránkovisko? Viaceré zámorské médiá sa totiž prikláňajú k tejto možnosti. Tím z mesta Raleigh totiž opäť nezvládol konferenčné finále a vypadol s Floridou pomerom 0:4 na zápasy.

To otvára možnosti zmeny dresu pre Frederika Andersena. Skúsený 33-ročný Dán sa vyjadril, že by chcel zotrvať v organizácii Hurricanes, no budúcnosť v tomto tíme je nejasná. Podľa posledných špekulácií je spájaný s presunom do novej organizácie. Andersen by sa mohol stať jednou z posíl Los Angeles Kings. Králi vypadli v prvom kole s Edmontonom a disponujú tandemom Korpisalo-Copley. Skúsenosti v podobe Andersena by však mohli byť dobrou alternatívou.

Druhou možnosťou je celok z Nevady. Konkrétne Vegas Golden Knights. Hoci Zlatí rytieri aktuálne budú bojovať o Stanley Cup, špeukuluje sa už o budúcnosti ich tímu. V uplynulých zápasoch sa výborne javil Adin Hill, no VGK disponujú aj Jonathanom Quickom, Loganom Thompsonom, Laurentom Brossoitom či Robinom Lehnerom. Je jasné, že v sezóne 2023/2024 minimálne tandem z tejto pätice organizáciu opustí. Ak to však bude viac mien, môže to otvoriť dvere pre Andersena.