Main Content

Suverénne Nemecko putuje do štvrťfinále: Francúzi nedokázali skórovať

utorok, 23. máj 2023 14:02 | Autor: TASR

Nemecko
Nemecko | zdroj: TASR

Hokejisti Nemecka sa stali štvrtým tímom, ktorý si zabezpečil postup do štvrťfinále zo základnej A-skupiny MS. Vo svojom záverečnom zápase v tamperskej skupine zdolali Francúzsko 5:0 a bez ohľadu na zostávajúce výsledky skončia na štvrtom mieste. Vo štvrťfinále sa stretnú s víťazom rižskej B-skupiny Švajčiarskom.

Francúzi obsadili v základnej skupine 6. miesto s bilanciou jedno víťazstvo a päť prehier. Zápasom s Nemeckom sa pre nich turnaj skončil.

A-skupina:

Nemecko - Francúzsko 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Góly: 4. Ehl (Stachowiak, Tuomie), 16. Tiffels (Peterka, Kahun), 23. Peterka, 44. Fischbuch (Wissmann, Noebels), 54. Kastner (Noebels, Wissmann). Rozhodovali: Heikkinen (Fín.), Hürlimann (Švajč.) - Kroyer (Dán.), Nothegger (Rak.), vylúčení 3:5 na 2 min., navyše Farnier (Francúzsko) 5 min. + DKZ za faul kolenom, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

Nemecko: Niederberger – Seider, M. Müller, Wissmann, J. Müller, Gawanke, Szuber, Wagner – Tiffels, Kahun, Peterka – Ehl, Sturm, Soramies – Fischbuch, Kastner, Noebels – Schütz, Stachowiak, Tuomie – Varejcka

Francúzsko: Ylönen – Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili, Onno, Crinon, Thiry, Guebey – Boudon, Texier, T. Bozon – Rech, Addamo, Leclerc – Bertrand, Claireaux, S. Treille – Farnier, Valier, K. Bozon

Nemci vstúpili do zápasu sebaisto a k potrebnému víťazstvu zamierili od 4. minúty, keď sa po rýchlom protiútoku a prihrávke Stachowiaka presadil Ehl - 1:0. Francúzi v prvej tretine veľa nevymysleli, hra Nemcov im robila problémy a často boli pod tlakom. Od 16. minúty bolo 2:0, keď Tiffels aj s prispením šťastia usmernil Peterkovu prihrávku za prekvapeného brankára Ylönena. Nemci kontrolovali zápas aj v druhej tretine, v ktorej viedli od 23. minúte 3:0 po individuálnej akcii Peterku. V tretej časti ešte favorit využil dve presilové hry, keď sa presadil Fischbuch a Kastner a upravil na konečných 5:0.