Main Content

Slováci to zvládli, hokejová rodina bude večer fandiť Švajčiarom

utorok, 23. máj 2023 13:26 | Autor: Róbert Kalnický

SVK - NOR
SVK - NOR | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti porazili Nórsko 4:1 a živia nádej na postup do elitnej osmičky.

Úvod tretej tretiny mali slovenskí hokejisti dobrí. Haukeland sa musel mať na pozore. Dobrým forčekingom získal puk Cehlárik, ale Jánošík z jeho roboty neprofitoval. V tretej minúte sa uvoľnil na modrej čiare Kňažko, bránu Haukelanda ale netrafil. O pár sekúdn Hrivík vystihol rozohrávku Martinsena, ale po kľučke sa už ku strele nedostal.

Dobrý pokus mal z ľavého kruhu Tamáši, Haukeland puk s problémami vyrazil. V ďalších minútach sa slovenskí hokejisti snažili kontrolovať puk a nepúšťať Nórov do šancí. Sukeľ s Lantošim sa rútili dvaja na Haukelanda, ale nórsky brankár odolal. V desiatej minúte strieľal Lunter, ale trafil iba konštrukciu brány. O pár sekúnd na to sa uvoľnil Trettenes, ale Škorvánek podržal.

Z dobrého napádania profitovali Pánik s Hrivíkom. Recept na Haukelanda však nenašli. Dobrý projektil mal aj Nemec, ale aj toto vyriešil nórsky brankár. Do dobrej šance sa presádzal aj Kelemen, jeho strela však nebola gólová. 6 minút pred koncom hrozil aj Martinsen, ale Škorvánek chytil. 

Záverečnú päťminútovku sme odštartovali držaním puku na hokejkách a Nórov sme nepúšťali do akcií. O pár sekúnd sa však Nóri nasťahovali do útočného pásma a hrozil Vesterheim. Po reklamnej prestávke 3 a pol minúty pred koncom to skúsil náš súper v šestici. Do odkrtytej brány to skúšal Kudrna, ale netrafil. Do Škorvánka sa tlačil Martinsen, ale slovenský brankár bol pripravený. Nóri síce v šestici kontrolovali puk na hokejkách a my sme útočili po ich chybách. Rozhodnúť mohol Hudáček, ale trafil tyč. Napokon však od polovice ihriska skóroval Pánik.