Main Content

PO 2. TRETINE: Nepokazme si to, je to perfektne rozohrané

utorok, 23. máj 2023 12:37 | Autor: Róbert Kalnický

SVK - NOR
SVK - NOR | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po druhej tretine zápasu s Nórskom vedú 3:1.

Druhé dejstvo sme odštartovali v presilovej hre, ktorú sme nevyužili, ale ostali sme v dobrom rozpoložení. Sukeľ však bránu netrafil. Na opačnej strane hrozil Martinsen, ale Škorvánka neprekonal. V tretej minúte Cehlárik našiel medzi kruhmi Hudáčka, ale tomu to ani tentokrát nepadlo. V štvrtej minúte Berg-Paulsen uvoľnil uvoľnil Vikingstada, ktorý bez problémov skóroval do našej odkrytej svätyne.

Následne Pánik čakal pred bránou, ale nedokázal ani vystreliť. Následne fauloval Ivan a Nóri dostali možnosť prvej presilovej hry v zápase. Olsen mal obrovskú šancu, ale na dvakrát neuspel. Následne strieľal aj Andersen, ale Škorvánek bol pripravený. V oslabení sa pokúsil o ekvilibristické zakončenie v úniku Pánik, puk mu však v poslednej chvíli skĺzol z čepele.

Ďalší strelecký pokus patril Hrivíkovi, ale Haukeland puk nevyrazil na hokejku Regendu. Počas dobrých úsekov v útočnom pásme to skúšali Kudrna aj Nemec, ale nepochodili. V jedenástej minúte načasoval Cehlárik puk na Hudáčka, Haukeland sa ale stihol presunúť včas. Trinásta minúta priniesla projektily od Sukeľa a Kudrnu, ale brankár Haukeland ich vychytal. 

Dobré príležitosti mala štvrtá formácia, Čacho ani Lunter ale nepochodili. V sedemnástej minúte fauloval Krogdahl a Slováci mali možnosť druhej presilovej hry. V početnej výhode pálilI Regenda a Nemec, ale neuspeli. Záverečné okamihy druhého dejstva už väčší vzruch nepriniesli.