Main Content

PO 1. TRETINE: Najlepšia dvadsaťminútovka na turnaji, Slováci vedú o tri góly

utorok, 23. máj 2023 11:50 | Autor: Róbert Kalnický

Slovensko
Slovensko | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti v existenčnom zápase s Nórskom po prvej tretine vedú o tri góly.

Od úvodných sekúnd bol zamestnanejším mužom Škorvánek, ale Lillebergov puk sa odkotúľal iba vedľa našej brány. Vo štvrtej minúte z prvej slovenskej akcie v zápase našiel Pánik Hrivíka, ktorý otvoril skóre. O pár okamihov na to hrozil Salsten, ale Škorvánek puk zakryl. O pár okamihov si palebnú pozíciu pripravil Andersen. Slovenských hokejistov však zachránila konštrukcia brány.

Obrovskú šancu mal Cehlárik, ale jeho bekhendový blafák v sieti napokon neskončil. O pár okamihov však práve Cehlárik pozbieral puk po Rosandičovej strele a upravil už na 2:0. Po druhom presnom zásahu sa zverenci Craiga Ramsayho upokojili a boli pred súperom všaade o krok skôr. V desiatej minúte sa však puk odrazil na hokejku Berga-Paulsena, ale Škorvánek podržal.

Následne sme mali prečíslenie dvoch proti jednému, Hudáček uvoľnil Cehlárika, ale ten druhý gól v tretine nedal. Hrivík to znovu skúšal bekhendom, ale Haukeland si na jeho snahu dal pozor. Bez prerušenia sa hralo takmer desať minút. Andersenov ďalší pokus skončil vedľa brány. 

V šestnástej minúte nabral v obrannom pásme obrovskú rýchlosť Lantoši, prešiel s pukom do útočného pásma a krásnym blafákom prekonal Haukelanda a upravil na rozdiel troch gólov. Tri minúty pred koncom hrozil Regenda, ale neuspel ani na dvakrát neuspel. Na opačnej strane dobre tečoval Vikingstad puk od modrej, Škorvánek mal šťastie. Príležitosť mal Kudrna, ale neuspel. V 19. minúte Lilleberg zbúral Lantošiho a Slováci dostali možnosť prvej presilovej hry. V početnej výhode sa však Slovákom nepodarilo ohroziť výraznejšie Haukelanda, až do momentu Hudáčkovej strely.