Main Content

William Nylander do Rigy napokon nepricestuje: Dôvodom je jeho brat

pondelok, 22. máj 2023 12:03 | Autor: Róbert Kalnický

William Nylander
William Nylander | zdroj: TASR

Svetovými médiami po vypadnutí Toronta Maple Leafs prebehla správa o príchode Williama Nylandera na svetový šampionát. Hviezda TML prejavila záujem, no napokon z jeho účasti na svetovom šampionáte vzišlo. 

Dôvodom je podľa viacerých zámorských zdrojov jeho brat. Príchodom Williama Nylandera by sa totiž vo výbere trénera Hallama výrazne zvýšila kvalita na ofenzívnom poste. Podľa posledných informácií však hráč Toronto do Rigy nepricestuje pre to, aby nezobral miesto v zostave svojmu mladšiemu bratovi. Pre 27-ročného krídelníka z profiligy sa tak sezóna vypadnutím jeho tímu definitívne skončila.

Jeho o dva roky mladší brat však ešte bojuje v Lotyšsku na majstrovstvách sveta. Tri korunky na podujatí stratili zatiaľ jediný bod, keď porazili domáce Fínsko až po samostatných nájazdoch. 25-ročnému forwardovi, ktorý prevažnú časť sezóny strávil v AHL, sa však nedarí. Alexander odohral všetkých 5 duelov svojho tímu, no na konte mu svieti len jediný bod za asistenciu. Jeho prínos pre tím nie je taký, aký hokejová verejnosť očakávala.

Švédov čaká šieste vystúpenie na podujatí už v pondelok poobede. V Nokia Arene od 15:20 vyzvú v malom severskom derby reprezentáciu Dánska, ktorá ešte bojuje o udržanie nádejí na postup medzi elitnú osmičku.