Main Content

OFICIÁLNE: Šampionát sa končí dvom českým oporám, známa už je náhrada

piatok, 19. máj 2023 12:24 | Autor: Róbert Kalnický

SVK - CZE
SVK - CZE | zdroj: TASR

Český národný tím pred poslednými troma zápasmi v základnej skupine počíta straty. Najhorššie obavy sa naplnili a reprezentáciu musia opustiť dve opory. Generálny manažér Martin Havlát však už má náhradu.

Púť svetovým šampionátom sa oficiálne končí pre Filipa Chytila a Lukáša Sedláka. Dve ofenzívne esá absentovali v posledných zápasoch v zostave Kariho Jalonena, ale o ich osude nebolo rozhodnuté. Dnes po rannom rozkorčuľovaní však naši susedia prezradili, že týchto dvoch hokejistov už na podujatí v Rige a Tampere neuvidíme. „Obaja nás bohužiaľ budú musieť opustiť. Sú to dve zlé správy naraz. Včera nehrali, Sedlo to dnes ešte skúšal. Skúšal to aj Filip s chalanmi na ľade, ale bohužiaľ to nepôjde. Budeme ich musieť nahradiť," povedal Havlát. 

Podľa posledných správ a informácií portálu hokej.cz sa k tímu pripojí útočník Radan Lenc. S najväčšou pravdepodobnosťou sa čoskoro pridá aj Radim Zohorna zo zámoria, ktorého príchod je už len otázkou formalít. Českí hokejisti majú pred sebou ešte tri stretnutia v základnej skupine. Postupne si zmerajú sily s Nórskom, Švajčiarskom a Kanadou. O postup do štvrťfinále ešte budú tuho bojovať.