Main Content

Dominik Kubalík: Streliť hetrik na MS nie je každodenná záležitosť

piatok, 19. máj 2023 07:32 | Autor: TASR

Dominik Kubalík
Dominik Kubalík | zdroj: TASR

Českí hokejisti vyhrali vo štvrtok v A-skupine MS nad Slovinskom 6:2. V Rige boli diváci svedkami zaujímavého zápasu, v ktorom udatnosť outsidera na senzáciu nestačila. Kvalita Čechov, výrazne oslabená na postoch stredných útočníkov, sa postupne presadila.

Česi odohrajú piaty zápas na turnaji v sobotu o 11.20 (SELČ) proti Nórsku, Slovinci mali zápas s Lotyšskom na programe o 24 hodín (15.20).

Hlasy aktérov (ČT Sport, iihf):

Dominik Kubalík, útočník Česka a autor hetriku: "Prvá tretina bola tragédia. Nevyhrávali sme súboje, nohy nám nešli, nebol to výkon hodný národného tímu. Je to pre nás obrovský výkričník. Chvalabohu sme to dokázali zlomiť v tretej tretine. Výsledok hovorí jasnou rečou, ale také ľahké to nebolo. Som rád, že som dal tri góly. Streliť hetrik na MS nie je každodenná záležitosť."

Karel Vejmelka, brankár Česka: "Ťažký začiatok, ale stále sme si verili a boli pozitívni. Od druhej tretiny sme už ´šliapali´ naplno a sme radi, že sa nám podarilo zápas otočiť. Tretia tretina ukázala našu silu a dodala nám sebavedomie. Slovinci majú šikovných hráčov, najmä v predbránkovom priestore boli nepríjemní a často mi clonili. Nebol to vôbec ľahký zápas."

Blaž Gregorc, obranca Slovinska: "Boli sme blízko k senzácii. Začali sme naozaj skvele, dali sme v prvej tretine dva góly. V záverečnej časti sme sa však dopustili chýb, ktoré Česi nemilosrdne potrestali. Výsledok vyzerá jednoznačne. Škoda, pretože väčšinu zápasu sme hrali dobre. Musíme dať hlavy hore, zajtra je nový deň a chceme naň byť pripravení."