Main Content

Napraví si William Nylander z Toronta chuť na MS 2023?

streda, 17. máj 2023 14:08 | Autor: TASR

William Nylander
William Nylander | zdroj: TASR

Švédsky hokejista William Nylander posilní Švédsko na prebiehajúcich MS v Tampere a Rige. Informovali o tom švédske médiá i kanadský portál TSN. Dvadsaťsedemročný útočník Toronta má zaujať posledné voľné miesto na súpiske. "Tre Kronor" už potvrdilo príchod aj jeho klubového spoluhráča obrancu Timothyho Liljegrena.

Pre Nylandera to bude štvrtý štart na svetovom šampionáte, pričom v roku 2017 získal so Švédskom zlato. V tom istom roku bol zároveň so siedmimi gólmi najlepší strelec turnaja, zvolili ho za najužitočnejšieho hráča a dostal sa tiež do All Star tímu turnaja. Prvýkrát sa v reprezentácii stretne s o dva roky mladším bratom Alexandrom, ktorý od úvodu turnaja nastupuje v elitnom útoku "troch koruniek". William Nylander nastúpil v tomto ročníku profiligy spolu s play off na 93 stretnutí, v ktorých si pripísal na svoje konto 97 bodov (44+53). Toronto vypadlo v 2. kole vyraďovačky s Floridou 1:4 na zápasy.

Liljegrena čaká premiéra v reprezentačnom A-tíme. Dvadsaťštyriročný obranca Maple Leafs nazbieral v tejto sezóne 18 bodov (6+12). "Je to veľmi dobrý obojsmerný obranca," uviedol pre portál hockeysverige.se po stredajšom tréningu tréner Sam Hallam. Liljegren by mal tvoriť obranný pár s Rasmusom Sandinom, s ktorým pôsobil od sezóny 2018/19 v štruktúrach organizácie Toronta. "Bude to neuveriteľná zábava. Je to jeden z mojich blízkych priateľov. V Toronte sme hrali spolu takmer štyri roky a neuveriteľne dobre sa poznáme," povedal Sandin.

Tím opustili obrancovia Joel Persson a Christian Folin, ktorí sa nezmestili na 25-člennú turnajovú súpisku. Realizačný tím dopísal v stredu aj tretieho brankára Jacoba Johanssona.