Main Content

Arsenal musí byť sklamaný! Uspokojovať sa postupom do Ligy majstrov nie je na mieste

utorok, 16. máj 2023 10:07 | Autor: Jakub Vaverka

Arsenal
Arsenal | zdroj: TASR

Anglickým majstrom v ročníku 2022/2023 bude Manchester City. Teda, ak sa v Premier League nestane niečo naozaj nepredvídateľné. Ako je možné, že titul nezíska Arsenal, ktorý viedol ligu prakticky celý rok?

Komentár Jakuba Vaverku

Arsenal to nezvládol. Dve kolá pred koncom má 81 bodov, na prvý Manchester City stráca 4 body a Sky Blues majú jeden zápas k dobru. Treba si naliať čistého vína. Pred začiatkom ročníka s The Gunners v boji o titul rátal málokto, ale zverenci Mikela Artetu začali sezónu fantastickým spôsobom, zbierali výhru za výhrou a usadili sa na prvom mieste Premier League. 

Ešte v marci mali Kanonieri osembodový náskok. Titul, prvý po dvadsiatich rokoch, mali pevne vo svojich rukách. Ale nezvládli jeden zápas, druhý, tretí, a už to išlo. Arsenal zbieral nepresvedčivé rezultáty a postupne sledoval, ako sa Manchester City približuje. A keď prišiel vzájomný zápas, druhý v tomto ročníku (prvý City na Emirates vyhrali 3:1), na konci apríla Guardiolovci londýnsky celok rozobrali v pomere 4:1.

Silnejú hlasy, že Arsenal zažíva úspešný ročník, vracia sa po rokoch do Ligy majstrov a je dôvod na spokojnosť. Dokonca, podobné názory znejú aj od trénera Mikela Artetu a od samotných hráčov The Gunners. To je šokujúce. Áno, milióny z Champions League sú super a klub ich potrebuje, ale tľapkať sa po pleci po takomto priebehu ročníka je nemysliteľné.

Nie, pôvodne nikto nečakal, že Arsenal získa titul. Áno, Arsenal mal všetko potrebné na to, aby titul vyhral. A vyhrať ho aj mal. City majú viac skúseností, širší káder a koniec koncov aj viac kvality, ale Kanonieri sa o vytúžené prvenstvo pripravili vlastnými chybami. Neexistuje, aby si v Manchestri United, Chelsea či v Liverpoole po takomto priebehu vraveli, že druhé miesto je super. 

Na Emirates Stadium robia dlhodobú kvalitnú prácu, ale nesmú sa báť úspechu. Musia si priznať, že minulý rok nezvládl v závere súboj o TOP 4, tentokrát v závere nezvládli boj o titul. Chyby a sklamania sú súčasťou športu, ale prekrývať ich alibizmom vás k trofejám a oceneniam nepriblíži.