Main Content

Dúfam, že ho tímy NHL sledujú! Zámorský odborník vyzdvihol Samuela Hlavaja

utorok, 16. máj 2023 09:13 | Autor: Róbert Kalnický

Samuel Hlavaj
Samuel Hlavaj | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti vo včerajšom zápase podľahli favorizovanej Kanade 1:2 po nájazdoch. Veľkou oporou vo výbere Craiga Ramsayho bol brankár Samuel Hlavaj, na ktorého letelo 43 streleckých pokusov súpera. Prekonal ho iba Jake Neighbours, ktorý strelou pomedzi nohy otvoril skóre.

Hlavaj zamotal hlavu slovenským trénerom v boji o post jednotky. Čoskoro 22-ročný Martinčan pri svojom šampionátovom debute podržal tím a ukázal, že sa na neho môžeme spoľahnúť. Slovenskí hokejisti čelili vyše 15 minútam v oslabení, no ani to nerobilo problém mladíkovi medzi tromi žrďami. V nájazdoch potom excelentne vystavil stopky aj najväčším hviezdam súpera, no na body to nestačilo.

V zámorí sa meno martinského rodáka ihneď začalo spomínať. Novinár a zámorský odborník z Daily Faceoff Steven Ellis ihneď upozornil, že dúfa, že tímy z NHL sledujú výkon tohto brankára. Hlavaj sezónu 2022/2023 strávil v bratislavskom Slovane, no v úvode mája bol oznámený jeho presun do českej najvyššej súťaže, kde sa dohodol s Plzňou.