Main Content

Slováci siahali na triumf, zo zápasu s Kanadou máme bod

pondelok, 15. máj 2023 17:01 | Autor: Róbert Kalnický

SVK - CAN
SVK - CAN | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti získali v zápase s Kanadou bod. Prehrali sme 1:2 po nájazdoch.

Prvý strelecký pokus patril Velenovi. Hlavaj jeho puk udržal. Následne ešte pálil Toffoli, ale päťminútové oslabenie pri vylúčení Libora Hudáčka sme ustáli. Následne Blais trafil hokejkou tvár Regendu a mali sme presilovú hru. V presilovej hre sme neboli nebezpeční, no hra bola vyrovnaná.

Následne mohol páliť Quinn do odkrytej brány, ale výborne bránil Koch. Ďalšiu šancu Slovenska pri avizovanom vylúčení Weegara mal Chromiak, ale Montembeault chytil tento puk. V presilovej hre prišli strely Nemca, Kelemena aj Okuliara, ale kanadský brankár je pripravený. Hra bola po slovenskej presilovej hre vyrovnaná, zatiaľ to však bolo bez väčších šancí.

V 54. minúte Koch napálil Neighboursa na mantinel, za čo odišiel na trestnú lavicu. Oslabenie bolo nebezpečné, no dokázali sme ho ustáť. Následne sa takmer sám rútil Hrivík, ale bolo mu zabránené vystreliť. Tri minúty pred koncom Pánika fauloval Weegar a hrali sme tretiu presilovú hru. Naši hokejisti si pýtali aj nájazd, ale ten neprišiel.  Šance v závere mali Chromiak aj Regenda, ale neuspeli. Zápas napokon putoval do predĺženia.

V predĺžení pri enormnej snahe Čacho trafil hokejkou do tváre Toffoliho a Kanada išla do ďalšej presilovej hry. Obrovský tlak Kanady priniesol strely Toffoliho, Weegara aj Laughtona či Velena. Všetko sme však ustáli a duel putoval do nájazdov.

V nájazdoch sa za Slovensko presadili Pánik a Chromiak. V ôsmej verzii však napokon rozhodol Jack Quinn. Zo zápasu si tak odnášame bod.