Main Content

PO 2. TRETINE: Nič sa nemení, Slováci držia remízový stav

pondelok, 15. máj 2023 17:00 | Autor: Róbert Kalnický

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po druhej tretine držia remízový stav.

Druhá časť hry začala vo formáte štyria proti štyrom. V ňom sa však nič závažné nestalo. V druhej minúte mal dobrú pozíciu Hudáček, ale strela mu nesadla ideálne. Následne na trestnú lavicu odišiel Veleno. V početnej výhode sa prekľučkoval Hudáček, ale Montembeault odolal. Ďalšie šance mali Pánik aj Hudáček, ale Kanada prežila. Následne hrozil Bear. Následne Myers zbúral Tamášiho a išli sme znovu do presilovej hry. V nej pálil Hrivík.

Siedma minúta priniesla krosček Jánošíka a výhodu presilovej hry mala Kanada. Po šancách Fantilliho a Toffoliho. Vyhodil puk Kelemen a Kanada hrala presilovú hru o dvoch hráčov druhýkrát v zápase. Prežili sme aj druhé oslabenie o dvoch hráčov. Následne propagačne vystrelil Čacho.

Následne nás Javorové listy zatlačili, ale Hlavajovi pribudli tri zákroky. Následne hrozil dvakrát Carcone, ale Hlavaj podržal svoj tím. Následne horzil znovu Bear, ale slovenský brankár si zákroky užíval. Zlatú príležitosť mal McBain, ale prestrelil Hlavajovu bránu. V sedemnástej minúte Hudáček atakoval Weegara, za čo dostal trest 5 minút a do konca zápasu.

V závere tretiny z toho bol obrovský nápor Kanady. Šance mali Carcone, Veleno či Fantilli. Hlavaj chytal. V poslednej minúte mali šance Carcone aj Hunt, ale Slováci výborne blokovali.