Main Content

PO 1. TRETINE: Zápas je vyrovnaný, Slováci hryzú Kanadu

pondelok, 15. máj 2023 15:50 | Autor: Róbert Kalnický

Samuel Hlavaj
Samuel Hlavaj | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po prvej tretine zápasu s Kanadou remizujú 1 - 1.

Zápas začal v dobrom tempe, hralo sa na oboch stranách. V štvrtej minúte Middleton podrazil Pánika a Slováci hrali prvú presilovú hru. V nej sme si však šancu nevytvorili a Okuliar odišiel na trestnú lavicu za hákovanie. Následne fauloval aj Pánik a Kanada išla do početnej výhody o dvoch hráčov. Hlavaja chceli prekonať Glass, Weegar aj Laughton, ale slovenský mladík chytal. 

V ôsmej minúte sme spravili defenzívnu chybu a Neigbours sa rútil sám na Hlavaja. Efektne pomedzi nohy otvoril skóre. Vyrovnanie na hokejke mal Sukeľ, ale spomedzi kruhov neuspel. Šance mali následne Hudáček a Regenda. Montembeault bol na správnom mieste. V jedenástej minúte pálil Rosandič, jeho pokus tečoval Kelemen, ale Montembeault porkyl.

V trinástej minúte sa Hudáček znovu rútil sám, ale Toffoli mu hákom prekazil zakončenie. Rozhodcovia však ostali ticho. Následne mal zlatú šancu na opačnej strane Carcone, ale Hlavaj pokryl tento puk. V pätnástej minúte Lucic držal Jánošíka a dostali sme možnosť druhej presilovej hry. Tú po krásnej akcii využil Peter Cehlárik.

V závere už sme nič závažnejšie nevideli. A tak je vyrovnané 1 - 1.