Main Content

Slováci nedokázali vyrovnať, Čechom sme podľahli 2 - 3

piatok, 12. máj 2023 17:08 | Autor: Róbert Kalnický

SVK - CZE
SVK - CZE | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti v prvom zápase na turnaji napokon podľahli Česku 2:3.

V úvode si chystal dobrú pozíciu Košťálek, na modrej čiare však stratil puk, Cehlárik však v šanci neuspel. V tretej minúte dobre pálil Zbořil, ale pred bránou sa Smejkal nepresadil. V piatej minúte Hrivík prepálil lapačku Hrubca, odrazený puk do brány však Pánik nedopravil.

O pár okamihov od modrej pálil Sukeľ, Hrubec bol pripravený. O pár sekúnd sa do šance dostával Chytil, v poslednom okamihu mu však ušiel puk a Škorvánek prerušil hru. Útočník New Yorku Rangers však naďalej hýril aktivitou, vždy však chýbali centimetre. V polovici tretiny pálil z ľavého kruhu Smejkal, ale bez úspechu.

V dvanástej minúte sa medzi kruhmi ocitol Kňažko, ale hradbu tiel neprestrelil, na opačnej strane prečíslenie dvoch proti jednému vyriešil lapačkou Škorvánek. Dobrú pozíciu si pripravil Hudáček, ale ani na dvakrát Hrubca neprekonal. Následne sa však dopustil faulu a za sekanie odišiel na trestnú lavicu.

V presilovej hre mal obrovskú šancu Tomášek. Škorvánek však reflexívne s Kochom dokázali vyraziť puk smerujúci do odkrytej brány. Veľmi dôležité oslabenie sme dokázali ustáť, Česu ešte mali tlak ale gól napokon nestrelili. V záverečnej päťminútovke prišla aj prekrikovačka na tribúnach. 

Štyri minúte pred koncom Hudáček uvoľnil Regendu, ktoréh strela popálila Hrubca, do brány sme ju však nedorazili. Záverečný zúfalý tlak slovenského tímu dlho neprichádzal, naopak z prečíslenia dvoch proti jednému mohol rozhodnúť Sobotka, ale Škorvánek odolal.

Slováci skúsili hru v šestici, ale mali problém s tým, aby sa dostali do útočného pásma. Záverečný tlak prišiel v poslednej minúte, ale Hrivíkovu strelu Hrubec videl a pokryl ju vo svojom náručí. V posledných sekundách mohol vyrovnať Pánik, ale tesne minul bránu.