Main Content

PO 2. TRETINE: Skóre sa nezmenilo, v tretej časti musíme zabrať

piatok, 12. máj 2023 16:24 | Autor: Róbert Kalnický

SVK - CZE
SVK - CZE | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po druhej tretine stále prehrávajú najtesnejším rozdielom.

Druhú časť hry sme dohrávali v oslabení, dobré strely posielali Sedlák, Kubalík aj Košťálek, ale Škorvánek bol pripravený. Z našej strany sa snažili hroziť Cehlárik aj Kelemen, ale do streleckých pokusov sme sa nedostali. Od štvrtej minúty sme konečne hrali v plnom počte, čo chcel využiť Hudáček.

V piatej minúte Zbořil prekonal Škorvánka, prepadnutý puk však naša defenzíva odohrala preč. Po pár zakázaných uvoľneniach sme pustili Čechov do optického náporu. V siedmej minúte mal výbornú pozíciu Chytil, ale trafil obe dve konštrukcie našej brány. Pri avizovanom treste pálil od modrej Grman, Hrubec so šťastím puk zachytil.

Presilovú hru sme nehrali však dobre a Česi často vyhadzovali puk. Strelecké pokusy Cehlárika a Hudáčka neboli nebepečné. V jedenástej minúte sa Hudáček ocitol pred bránou, ale spoluhráčov nenašiel. O pár sekúnd si dobrú pozíciu pripravil Okuliar, ale Hrubec reflexívne reagoval.

Slovenské dobré okamihy však úspech dlhšiu dobu úspech neprinášali. Na opačnej strane pálil Košťálek, ale puk letel vysoko nad. Z rýchleho brejku hrozil Červenka, ale Škorvánek bol pripravený. Záverečné okamihy tretiny patrili nášmu súperovi,