Main Content

VIDEO: Floridská rozprávka pokračuje. Panthers vyhrali Game 1 na ľade Toronta

streda, 3. máj 2023 08:30 | Autor: TASR

Florida Panthers
Florida Panthers | zdroj: YouTube

Florida vstúpila úspešne do semifinálovej série Východnej konferencie, keď triumfovala na ľade Toronta 4:2. Tri asistencie si v drese hostí pripísal Matthew Tkachuk.

Florida si vo vyraďovačke pripísala štvrtý triumf za sebou, tromi predchádzajúcimi otočila sériu prvého kola proti najlepšiemu tímu základnej časti Bostonu. Brankár Sergej Bobrovskij mal v Toronte 34 úspešných zákrokov, Sam Bennett dal gól a pri ďalšom asistoval.

Panthers viedli už 2:0, no domáci ešte dokázali manko zmazať. Najskôr dal svoj premiérový gól v NHL Matthew Knies, ktorého rodičia pochádzajú zo Slovenska, a na 2:2 vyrovnal Michael Bunting. Na konci druhej časti však dostal Carter Verhaeghe hostí opäť do náskoku a víťazstvo Floridy spečatil v tretej perióde Brandon Montour.

"Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. V polovici duelu hral súper lepšie, vyrovnal a priblížil sa k tomu, v čom je dominantný. Bude to ťažká séria, ale môžete od nás očakávať fyzickú hru," uviedol tréner hostí Paul Maurice pre nhl.com.

Verhaeghe si pripísal víťazný gól v druhom zápase za sebou a s 11 zásahmi je už najlepší strelec v play off v histórii Panthers, keď prekonal Raya Shepparda a Davea Lowryho. Štvrtým víťazstvom za sebou v play off zasa Bobrovskij vyrovnal klubový rekord Johna Vanbiesbroucka z roku 1996.

"Anthony Duclair urobil skvelú prácu pred gólom a mohol som ísť sám na brankára. Je skvelé, keď skórujete pred koncom tretiny a nejdete do šatne za vyrovnaného stavu. Upokojilo nás to pred treťou časťou," povedal Verhaeghe pre nhl.com. Obranca domácich Morgan Rielly sa stal prvým obrancom Maple Leafs so šiestimi asistenciami v play off od roku 2004, keď to dokázal Brian Leetch (8 v trinástich zápasoch).