Main Content

PLAY-OFF NHL: Zastaví Dallas najväčšie prekvapenie sezóny?

utorok, 2. máj 2023 14:38 | Autor: Róbert Kalnický

Dallas - Seattle
Dallas - Seattle | zdroj: TASR

Play-off v kanadsko-americkej NHL sa dostáva do svojej druhej fázy. Druhé kolo najlepšej hokejovej ligy sveta prinesie sériu medzi Dallasom Stars a Seattlom Kraken. Toto meranie síl si spoločne znovu rozanalyzujeme. Na záver znovu pridáme tipy oboch redaktorov Sport7.sk.

Vzájomné zápasy v ZČ:

Seattle Kraken - Dallas Stars 3:4 po predĺžení

Seattle Kraken - Dallas Stars 2:5

Dallas Stars - Seattle Kraken 4:5 po predĺžení

V základnej časti odohrali tímy spolu tri stretnutia, v ktorých sa vždy tešil hosťujúci tím. V dvoch dueloch dokonca stretnutie putovalo do predĺženia, jedine druhé meranie síl malo jednoznačný výsledok. Uvidíme, či v nastolenom trende budeme pokračovať aj v play-off. Bude platiť môj dom - môj hrad?

1. kolo play-off:

Dallas Stars - Minnesota Wild 4:2 na zápasy (2:3 po predĺžení, 7:3, 1:5, 3:2, 4:0, 4:1)

Colorado Avalanche - Seattle Kraken 3:4 na zápasy (1:3, 3:2, 6:4, 2:3 po predĺžení, 2:3, 4:1, 1:2)

V prvom kole mali oba tímy náročné prekážky, ktoré však zvládli. Dallas v sérii s Minnesotou prehrával 1:2, no následne vyhral tri stretnutia v rade a zaručil si postup. Seattle predviedol fantastický výkon v sérii proti obhajcovi Stanley Cupu z Colorada Avalanche. V sedemzápasovej bitke z toho bol prvý postup v histórii organizácie.

Najproduktívnejší hráč v 1. kole:

Dallas Stars - Roope Hintz - 6 zápasov - 5+7 - 12 kanadských bodov

Seattle Kraken - Yanni Gourde - 7 zápasov - 1+5 - 6 kanadských bodov

Už tu vidíme obrovský rozdiel. Dallas mal najproduktívnejšieho hráča Roopeho Hintza, ktorý je aktuálne aj najlepším v celom bodovaní. Na opačnej strane je Yanni Gourde, ktorý má síce o polovicu bodov menej, ale aj vďaka nemu Krakeni postúpili.

Pred sériou: 

Séria bude naozaj zaujímavá. Dallas je papierovým favoritom a dá sa očakávať, že práve tento tím bude pod tlakom verejnosti a svojich fanúšikov. Na opačnej strane figuruje najmladší tím celej súťaže, ktorý je veľmi ambiciózny a môže naďalej písať svoju históriu.

Absencie:

V hre sú aj absencie. Štart Joea Pavelskiho z Dallasu je naďalej nejasný, pretože ho trápi otras mozgu. Na opačnej strane je otázna účasť André Burakovskyho a Jareda McCanna. Oboch trápia menšie zranenia. S určitosťou do série v jej úvode nezasiahnú Joonas Donskoi a John Hayden.

Tipy redakcie Sport7.sk:

JV: Seattle postúpi po šiestich zápasoch, muž série Jared McCann

RK: Dallas postúpi po šiestich zápasoch, muž série Roope Hintz

Tipy našich redaktorov sa rozchádzajú. Jakub verí Seattlu, Robo sa zas spolieha na Dallas.