Main Content

PLAY-OFF NHL: Podarí sa Floride Panthers vyradiť ďalšieho favorita?

pondelok, 1. máj 2023 21:08 | Autor: Róbert Kalnický

Toronto - Florida
Toronto - Florida | zdroj: NHL.com

Play-off v kanadsko-americkej NHL sa dostáva do svojej druhej fázy. Druhé kolo najlepšej hokejovej ligy sveta otvorí séria medzi Torontom Maple Leafs a Floridou Panthers. Toto meranie síl si spoločne znovu rozanalyzujeme. Na záver znovu pridáme tipy oboch redaktorov Sport7.sk.

Vzájomné zápasy v ZČ:

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 5:4 po predĺžení

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 2:6

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 2:3 po predĺžení

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 1:2 po predĺžení

Tímy spolu v základnej časti odohrali 4 stretnutia, v ktorých sa až trikrát muselo predlžovať. Lepšiu úspešnosť majú hokejisti TML, ktorí sa tešili v troch prípadoch. Floride sa podarilo vyhrať len raz, keď sa jej podarilo v jednom z kľúčových dueloch získať body.

1. kolo play-off:

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 4:2 na zápasy (3:7, 7:2, 4:3 po predĺžení, 5:4 po predĺžení, 2:4, 2:1 po predĺžení)

Boston Bruins - Florida Panthers 3:4 na zápasy (3:1, 3:6, 4:2, 6:2, 3:4 po predĺžení, 5:7, 3:4 po predĺžení)

Oba tímy mali v prvom kole náročných súperov. Torontu sa konečne podarilo prejsť cez úvodnú prekážku v play-off a po triumfe 4:2 na zápasy jednoducho predviedli skvelé výkony. Na opačnej strane Florida Panthers predviedla fantastický výkon a vyradila v sedemzápasovej bitke najväčšieho favorita z Bostonu.

Najproduktívnejší hráč v 1. kole:

Toronto Maple Leafs - Mitchell Marner - 6 zápasov - 2+9 - 11 kanadských bodov

Florida Panthers - Matthew Tkachuk - 7 zápasov 5+6 - 11 kanadských bodov

Oba tímy mali v prvom kole hráča, ktorý sa dostal cez hranicu desiatich kanadských bodov. Na jednej strane sa výborne prezentoval Mitchell Marner, ktorý získal 2 góly a 9 asistencií proti Tampe Bay Lightning. Na opačnej strane to bol znovu Matthew Tkachuk, ktorý bol jednoznačne jedným z najlepších hráčov v celej sérii proti Bostonu.

Pred sériou:

Pred sériou sa hodí povedať, že pre oba tímy bude táto séria veľkou oslavou hokeja. Či už Toronto, tak aj tak Florida sa môžu zapísať do klubovej histórie. Ani jeden z tímov poriadne dlho nehral vo finále konferencie, no tentokrát je jasné, že jeden z nich tam bude. Uvidíme, akým spôsobom dokážu zregenerovať hokejisti z mesta Sunrise, ktorí majú v nohách o jeden zápas viac. 

Absencie:

A čo absencie? Toronto naďalej počíta mnohé straty. Otázny je štart Matta Murrayho, ktorý sa stále dáva dokopy po otrase mozgu. Ďalej však na listine zranených figurujú Jake Muzzin (ktorý už ani nenastúpi), ale aj Victor Mete, Nick Robertson a Bobby McMann. Na opačnej strane budú s určitosťou absentovať Spencer Knight a Patric Hornqvist. Otázny je stav Ryana Lomgberga.

Tipy redakcie Sport7.sk:

JV: Toronto postúpi po šiestich zápasoch, muž série Ryan O'Reilly

RK: Florida postúpi po šiestich zápasoch, muž série Brandon Montour

V prvom tipe druhého kola sa cesty našich redaktorov rozchádzajú. Jakub verí Torontu, Róbert zas dôveruje Floride. Obaja slovenskí redaktori sa však v jednom zhodli, séria bude hraná na 6 zápasov.