Main Content

Patrik Masnica pred semifinále: Draft som nikdy neriešil. Verím, že znovu potešíme fanúšikov

sobota, 29. apríl 2023 10:34 | Autor: Róbert Kalnický

Patrik Masnica
Patrik Masnica | zdroj: archív športovca

 Slovenských hokejistov do 18 rokov čaká semifinálový súboj na svetovom šampionáte vo Švajčiarsku. Zverencov Tibora Tartaľa preverí tím USA, ktorý patrí k najväčším favoritom na celkové zlato. Pred úvodným buly sme o pár slov požiadali útočníka národného tímu Patrika Masnicu.

Svojimi výkonmi ste dokázali znovu poblázniť hokejové Slovensko, vnímate to v kabíne?

„Samozrejme to v kabíne vnímame a sme nesmierne šťastní, že nam slovenskí fanúšikovia fandia. Sme radi, že sme ich dokázali poblázniť a môžu sa tešiť z našich výkonov a môžeme im robiť radosť.

Patrik Masnica
Patrik Masnica | zdroj: archív športovca

Čaká vás náročné semifinále, v ktorom vyzvete USA, aké pocity prevládajú v tíme?

Pocity po postupe do semifinále sú samozrejme perfektné.Je pre nás všetkých super zmerať si sily so svetovou veľmocou v hokeji a zahrať si o medaily.Vieme, že sila a kvalita súpera je veľká, ale my sa nevzdáme a dáme do toho všetko. Pokiaľ budeme hrať ako jeden tím, tak máme šancu na úspech.

Vo štvrťfinále si strelil dôležitý druhý gól, avšak takmer si sa ani neradoval. Prečo?

Radovali sme sa všetci samozrejme, akurát sme chvíľu nevedeli, že ku komu sa ideme tešiť. Je jedno, kto by ten gol dál ,ale hlavne, že sme ho dali a dokázali Fínom odskočiť.

Čo vám povedal tréner v kabíne po zápase s Fínskom?

Bol neskutočne rád, tak ako aj my. Povedal nám iba v krátkosti, že to, čo sme si na začiatku cesty povedali, že tím, systém a vášeň rozhoduje, sa aj plni. Taktiež dodal, že kto už raz v pekle bol, tak ho musí milovať. Poukazoval iba na to, čím sme si už prešli.

Teraz už o vás vedia prakticky všetci slovenskí priaznivci, čo by si im odkázal?

Hlavne by som sa im chcel poďakovat za to, že nám fandia a podporujú nás či už v hladisku, alebo pred televiznymi obrazovkami. Dáme všetko do bojov o medailu, aby sme ich potešili ešte viac.

Na záver možno trochu záludná otázka, myslíš, že si týmto turnajom zvyšuješ šance na draft do NHL?

Nikdy som draft neriešil a ani neriešim. Samozrejme, bolo by to super, ale sústredim sa na to, aby som pomohol tímu čo najviac či už v ofenzíve alebo defenzíve. Ak by sa to podarilo, bola by to časť splneného sna, ale nič by sa nezmenilo na tom ísť krok po kroku v mojej kariére ďalej a zlepšovať sa každým rokom.