Main Content

VIDEO: Celtics vyzvú 76ers. Atlanta v play-off po domácej prehre končí

piatok, 28. apríl 2023 10:29 | Autor: TASR

Celtics - Hawks
Celtics - Hawks | zdroj: YouTube

Basketbalisti finalistu predchádzajúceho ročníka NBA Bostonu nebudú chýbať v 2. kole play off.

Na palubovke Atlanty zvíťazili v noci na piatok 128:120 a sériu vyhrali 4:2 na zápasy. Celtics potiahlo tradičné duo, Jaylen Brown dal 32 bodov, Jayson Tatum pridal 30 bodov a 14 doskokov. Hawks nestačilo 30 bodov a 10 asistencií Trae Younga. Boston čaká v súboji o postup do finále konferencie Philadelphia.

Duel priniesol vyrovnanú partiu, vedenie medzi tímami sa zmenilo 22-krát, 15-krát bolo skóre nerozhodné. "Rozhodla až naša šnúra 11:0 štyri minúty pred koncom. Vraveli sme si to pred stretnutím, príležitostí bude málo a keď sa vyskytne, treba do toho dať všetko a využiť ju," popísal príčinu úspechu Tatum podľa AFP.

Atlanta sa so súťažou rozlúčila v rovnakej fáze ako pred rokom, keď nestačila v prvom kole na Miami. "Tatum a Brown ukázali svoju kvalitu. Napádali sme ich, snažili sa im znemožniť hrať pick and roll, no v takom prípade našli voľného trojkára. Ak sme ich nechali hrať jeden na jedného, tak premieňali dvojky. Ťažký duel," povzdychol si kouč Quin Snyder, ktorý prišiel do tímu až v priebehu sezóny, keď nahradil Natea McMillana.