Main Content

Z nuly hrdinom: Brankár Durný posunul Humenné do najvyššej súťaže

štvrtok, 27. apríl 2023 09:47 | Autor: Róbert Kalnický

Roman Durný
Roman Durný | zdroj: Mesto Humenné

Nádherný hokejový príbeh napísal brankár Roman Durný. Z nechceného brankára sa stal jednotka tímu, ktorý sa dostal do najvyššej súťaže.

24-ročný rodák z Liptovského Mikuláša sa pred sezónou vrátil do rodnej krajiny. Ročník odštartoval vo farbách Košíc, kde mal byť dočasnou výpomocou na jeden mesiac. Odchytal však len jeden duel. Následne ho angažoval rodný Liptovský Mikuláš, ale ani na Liptove moc dlho nepobudol. Stihol odchytať ďalších 5 duelov.

Na prelome rokov putoval do tretieho tímu v sezóne. Bola to Dukla Trenčín, v drese ktorej si pripísal aj víťazstvo vo Winter Games stretnutí. Avšak, ani pôsobenie pod hradom Matúša Čáka mu moc nevyšlo a po šiestich stretnutiach tím opustil. Nevrátil sa však do najvyššej súťaže, kde sa nedohodol s Liptákmi, ale stal sa novou posilou Humenného. 

Práve pôsobenie v organizácii HC 19 mu vyšlo na jednotku. Durný sa ihneď po svojom príchode stal jednotkou a bol výrazným stavebným pilierom pri ceste v play-off Tipos SHL. Postupne dokázal vygumovať hráčov Modrých krídel, Martina a Žiliny. Hoci vo finálovej sérii dvakrát striedal, práve on bol najväčšou hviezdou.

Vo včerajšom siedmom finálovom zápase dokázal fantasticky vygumovať Vlkov. Napriek tomu, že dvakrát inkasoval, dotiahol svoj tím do najvyššej súťaže. V piatich nájazdoch neinkasoval ani raz, a tak sa mohli začať veľkolepé oslavy.