Main Content

Hradec Králové bojuje z plných síl: Oliver Okuliar hviezdou zápasu proti Třincu

štvrtok, 27. apríl 2023 08:25 | Autor: TASR

Oliver Okuliar
Oliver Okuliar | zdroj: TASR

Hokejisti Mountfield Hradec Králové zvíťazili v piatom finálovom zápase play off českej extraligy nad HC Oceláři Třinec 3:0.

V sérii hranej na štyri víťazné zápasy znížili na 2:3. Šiesty duel je na programe v piatok v Třinci. Dvoma asistenciami sa na víťazstve domáceho tímu podieľal slovenský útočník Oliver Okuliar.

Hradec mal ideálny štart do zápasu, keď Patrik Miškář skóroval už v 27. sekunde. Išlo o tretí najrýchlejší gól v histórii finálových sérií play off českej extraligy. Padol po tom, čo slovenský útočník Tomáš Marcinko nepremenil sľubnú príležitosť, jeho krajan Martin Marinčin prepadol v útočnom pásme a z protiútoku Hradec skóroval.

Hradec držal čisté konto vďaka dôslednej defenzíve a brankárovi Matejovi Machovskémmu. Dôležitý gól na 2:0 priniesla 37. minúta a prečíslenie dvoch proti jednému, v ktorom Okuliar prihral Radkovi Pilařovi, ktorý dostal puk za třineckého brankára Ondřeja Kacetla. V 58. minúte sa hostia odhodlali k hre bez brankára, no inkasovali. Postaral sa o to Marek Zachar, keď zužitkoval asistenciu Okuliara, ktorý predtým získal puk po nepresnej prihrávke hostí.

Finále play off českej extraligy - 4. zápas /na 4 víťazstvá/:

Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 1. Miškář, 37. Pilař (OKULIAR), 58. Zachar (OKULIAR)

/stav série: 2:3/