Main Content

VIDEO: Devils vyrovnali sériu proti Rangers. Tatar odohral viac ako 14 minút, hridnom opäť Schmid

utorok, 25. apríl 2023 09:49 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Hokejisti New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom zvíťazili vo štvrtom zápase 1. kola play off NHL na ľade New Yorku Rangers 3:1 a vyrovnali stav série na 2:2. Slovenský útočník odohral 14:07 min. 

New Jersey uspelo aj v druhom dueli na ľade Rangers, Jonas Siegenthaler si pripísal na konto gól a asistenciu. V bránke domácich dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Igor Šesťorkin, ktorý vykryl 20 striel.  Duel v Madison Square Garden rozhodol švajčiarsky obranca Siegenthaler svojím prvým gólom v kariére v play off na 2:1 v 49. minúte po spolupráci s krajanom Nicom Hischierom.

"Skvele ma našiel, ja som skúsil vystreliť a padlo to tam," tešil sa Siegenthaler, pre ktorého to boli prvé body v jeho 14. dueli vo vyraďovačke. Do prázdnej bránky potom pridal poistku Ondřej Palát. Brankár Akira Schmid predviedol 22 úspešných zákrokov a je druhý brankár v histórii New Jersey, ktorý vychytal víťazstvo v oboch svojich prvých dvoch štartoch v play off po Chrisovi Terrerim v roku 1990.

"Hráči predo mnou mi život uľahčili skvelou defenzívou, v dvoch dueloch vonku odrobili skvelú prácu," pochválil spoluhráčov Schmid, ktorý po prvých dvoch dueloch série nahradil v bránke Vítka Vaněčka. Piaty zápas je na programe v noci na piatok na ľade New Jersey.