Main Content

PRED PLAY-OFF: Veľké derby, ktoré nemusí mať jasného favorita

utorok, 18. apríl 2023 06:35 | Autor: Róbert Kalnický

New Jersey - NYR
New Jersey - NYR | zdroj: TASR

Play-off v kanadsko-americkej NHL klope na dvere. Posvietime si na každú sériu prvého kola, ktorú si mierne rozanalyzujeme, pridáme aj tipy členov redakcie Sport7.sk. Pokračujeme sériou medzi New Jersey Devils a New Yorkom Rangers.

Vzájomné zápasy v ZČ:

New Jersey Devils - New York Rangers 1:2

New York Rangers - New Jersey Devils 3:5

New York Rangers - New Jersey Devils 4:3 po predĺžení

New Jersey Devils - New York Rangers 4:3 po predĺžení

New Jersey Devils - New York Rangers 2:1

Títo dvaja rivalovia sa počas základnej časti stretli až päťkrát. Každý zápas bol mimoriadne vyrovnaný a rozhodovali ho detaily. Z piatich meraní síl sa až trikrát tešili Diabli, no play-off bude úplne iná súťaž.

Najproduktívnejší hráč v ZČ:

New Jersey Devils - Jack Hughes - 78 zápasov - 43+59 - 99 kanadských bodov

New York Rangers - Artemij Panarin - 82 zápasov - 29+63 - 92 kanadských bodov

Ani jeden hráč z týchto tímov nedokázal pokoriť stobodovú hranicu. Najbližšie k tomu boli Jack Hughes, Artemij Panarin a Mika Zibanejad. Bude otázne, či dokážu lídri Diablov naďalej byť rovnako produktívni aj vo vyraďovacích bojoch.

Pred sériou:

V tejto sérii na nás čaká ohromná a napinavá bitka, ktorá rozhodne nemá favorita. Hoci sa Jazdci počas Trade Deadline veľmi posilnili, nemôžeme ich pasovať do role obrovského favorita. Dôležitým faktorom bude bránkovisko. Nepochybne väčšie skúsenosti má tandem Šesťorkin - Halák, no v sérii bude všetko otvorené.

Slovenská stopa:

Táto séria je prvou, v ktorej sú aj naši slovenskí hokejisti. Diabli sa budú počas vyraďovacích bojov spoliehať najmä na Tomáša Tatara, na opačnej strane by mohol dostať v prípade zlých výkonov Igora Šesťorkina príležitosť Jaroslav Halák. Uvidíme, kto sa napokon bude tešiť z postupu ďalej.

Absencie:

V tejto fázy sezóny sú oba tímy v kompletnom zložení, čo je obrovskou raritou. Jediným zraneným hokejistom je brankár New Jersey Jonathan Bernier, ktorý však nechytal celú sezónu. 

Tipy redakcie Sport7.sk:

JV: New York Rangers postúpi po šiestich zápasoch, muž série Mika Zibanejad

RK: New Jersey Devils postúpi po siedmych zápasoch, muž série Jack Hughes

V tejto sérii sa názory našich redaktorov rozchádzajú. Aj to napovedá tomu, že pred nami stojí veľmi dlhé, tvrdé a napínavé meranie síl.