Main Content

PRED PLAY-OFF: Dokáže sa Los Angeles revanšovať za vlaňajšie vyradenie?

pondelok, 17. apríl 2023 10:08 | Autor: Róbert Kalnický

Edmonton - Los Angeles
Edmonton - Los Angeles | zdroj: TASR

Play-off v kanadsko-americkej NHL klope na dvere. Posvietime si na každú sériu prvého kola, ktorú si mierne rozanalyzujeme, pridáme aj tipy členov redakcie Sport7.sk. Pokračujeme sériou medzi Edmontonom Oilers a Los Angeles Kings.

Vzájomné zápasy v ZČ:

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 1:3

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 6:3

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 2:0

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 1:3

Vzájomné zápasy sú podobne ako v prípade Dallasu a Minnesoty vyrovnané. Ani v tomto prípade neplatilo pravidlo môj dom = môj hrad a oba celky triumfovali či už v Edmontone, alebo v Los Angeles. Uvidíme, či sa podobný trend prenesie aj do vyraďovacích bojov, kde budú mať výhodu domáceho prostredia Olejári.

Najproduktívnejší hráč v ZČ:

Edmonton Oilers - Connor McDavid - 82 zápasov - 64+89 - 153 kanadských bodov

Los Angeles Kings - Anže Kopitar -82  zápasov - 28+46 - 74 kanadských bodov

Áno, vidíte dobre. Rozdiel medzi najproduktívnejším hráčom Edmontonu a Los Angeles je viac ako dvojnásobný. Connor McDavid hrá vlastnú súťaž, v ktorej mu zdatne sekundujú Leon Draisaitl či Ryan Nugent-Hopkins. Na opačnej strane stojí vyrovnaný tím Kráľov, ktorého produktivitu vyhrat Anže Kopitar.

Pred sériou:

Po roku sa tieto dva tímy znovu stretnú v prvom kole. Vlani sa meranie síl natiahlo do siedmych zápasov, v ktorých sa napokon tešili hráči Edmontonu. Je otázne, ako bude prebiehať tohtoročná séria, pretože oba tímy majú veľkú kvalitu. Navyše, Králi sa počas Trade Deadline dobre posilnili a tak sa dá čakať vyrovnaný boj.

Absencie: 

Na oboch stranách máme zapísané tri mená na listine zranených. Edmonton sa nemôže spoľahnúť na Oskara Klefboma, Ryana Murrayho a na Mike Smitha, ktorý už pravdepodobne do hokejového diania ani nenaskočí. Na opačne strane sú na listine zranených Alexander Edler, Kevin Fiala a Gabriel Vilardi.

Tipy redakcie Sport7.sk:

JV: Edmonton postúpi po siedmych zápasoch, muž série Connor McDavid

RK: Edmonton postúpi po šiestich zápasoch, muž série Leon Draisaitl

Tak v tejto sérii naši redaktori favorizujú Edmonton. Zdá sa, že by sa po roku mohol naplniť scénar a Olejári by mohli ísť do druhého kola aj tentokrát.