Main Content

PRED PLAY-OFF: Bude Minnesota trpieť kvôli zraneniam?

pondelok, 17. apríl 2023 09:39 | Autor: Róbert Kalnický

Dallas - Minnesota
Dallas - Minnesota | zdroj: TASR

Play-off v kanadsko-americkej NHL klope na dvere. Posvietime si na každú sériu prvého kola, ktorú si mierne rozanalyzujeme, pridáme aj tipy členov redakcie Sport7.sk. Pokračujeme sériou medzi Dallasom Stars a Minnesotou Wild.

Vzájomné zápasy v ZČ:

Dallas Stars - Minnesota Wild 5:6 po predĺžení

Minnesota Wild - Dallas Stars 1:4

Dallas Stars - Minnesota Wild 4:1

Minnesota Wild - Dallas Stars 2:1 po nájazdoch

Vzájomné zápasy sú v tejto sezóne vzácne vyrovnané. Navrch však majú hokejisti Dallasu Stars, ktorý dokázali triumfovať vždy v riadnej hracej dobe. Keď prišla prehra, do tabuľky si Texasania zapísali aspoň bod. Samozrejme, v play-off sa budú počítať výhry, na ktoré je to 2:2.

Najproduktívnejší hráč v ZČ:

Dallas Stars - Jason Robertson - 82 zápasov - 46+63 - 109 kanadských bodov

Minnesota Wild - Kirill Kaprizov - 67 zápasov - 40+35 - 75 kanadských bodov

V tomto porovnaní vidíme veľké rozdiely. V Minnesote sa ani jeden hráč nedostal cez hranicu sto bodov. Najviac mal Kirill Kaprizov, ktorý získal iba 75 bodov. Na opačnej strane stojí rozohratý Jason Robertson, ktorý prežíva životný ročník a bude ho chcieť potvrdiť aj v play-off.

Pred sériou:

Hovorí sa, že play-off je úplne iná súťaž. V tejto sérii podstatnú rolu zohrajú brankári na oboch stranách. V oboch táboroch totiž nájdeme veľké mená, ktoré sú lídrami svojho tímu. O tom, kto pôjde ďalej budú rozhodovať aj presilové hry, ktoré majú oba tímy dobre zvládnuté. Uvidíme, akým spôsobom sa budú prezentovať mladíci vo farbách Dallasu, a či dokážu výborne doplniť už skúsené jadro.

Absencie:

V súčasnej dobe nevidíme pri Dallase Stars žiadne absencie. Do play-off tak pôjdu v plnej sile. Naopak, na strane Minnesoty vidíme na listine zranených hráčov hneď štvoricu hokejistov. Úvodný duel vyraďovačiek by mali vynechať Joel Eriksson Ek, Marcus Johansson, Mason Shaw a Oskar Sundqvist.

Tipy redakcie Sport7.sk:

JV: Minnesota Wild postúpi po siedmych zápasoch, muž série Matthew Boldy

RK: Dallas Stars postúpi po šiestich zápasoch, muž série Jake Oettinger

Tu sa tipy našich redaktorov rozchádzajú. Uvidíme, kto bude mať pravdu. Úvodný duel je na programe už dnes v noci od 3:30.