Main Content

Libor Hudáček dostal dištanc: Bude chýbať veľkú časť finále

pondelok, 17. apríl 2023 08:11 | Autor: TASR

Libor Hudáček
Libor Hudáček | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Libor Hudáček nepomôže Třincu v úvodných troch zápasoch finále play off českej extraligy proti Hradcu Králové. Disciplinárna komisia súťaže mu dodatočne zastavila činnosť za faul na Lukáša Sedláka v siedmom semifinálovom dueli s Pardubicami. Informovali o tom české médiá.

Tridsaťdvaročný útočník tvrdo atakoval Sedláka v 39. minúte, keď ho spredu zasiahol do hlavy. Sedlák sa venoval puku, mal sklonenú hlavu a súpera nevidel. Hudáček dostal od rozhodcov dvojminútový trest za napadnutie. Neskôr si však na jeho zákrok "posvietila" ligová disciplinárka a jej predseda Viktor Ujčík mu v nedeľu večer dodatočne udelil trojzápasový dištanc, informoval portál iDnes.cz.

"Oceliari" zdolali v rozhodujúcom siedmom semifinálovom súboji Dynamo 2:1 a piatykrát za sebou postúpili do finále. Boj o Masarykov pohár odštartuje v utorok v Hradci Králové, Hudáček sa do zostavy Třinca môže vrátiť vo štvrtom finálovom zápase v nedeľu 23. apríla.

Hudáček je šiesty najproduktívnejší hráč play off, v 16 zápasoch nazbieral deväť bodov za päť gólov a štyri asistencie. V základnej časti si pripísal 32 bodov (20+12) v 48 vystúpeniach v drese Třinca.