Main Content

PRED FINÁLE: Kto ovládne finálovú reprízu po desiatich rokoch?

nedeľa, 16. apríl 2023 16:46 | Autor: Róbert Kalnický

HC Košice - HKM Zvolen
HC Košice - HKM Zvolen | zdroj: TASR

Už dnes odštartuje finále play-off Tipos Extraligy. V poslednej sérii sezóny sa proti sebe postavia HC Košice a HKM Zvolen. Aj túto sériu si spoločne rozoberieme v našom preview.

Brána:

V bránkovisku nájdeme štyri kvalitné mená. Favoritom však v našich očiach sú Košičania. Predsa len, tandem Riečický - Janus je veľmi kvalitný a dokáže sa nazvájom dopĺnať. Na opačnej strane stoja Adam Trečan a Jake Paterson. Očakávame, že nastúpi práve Trenčan. Napriek tomu je pre nás favoritom tandem Oceliarov.

Obrana:

HKM ťahajú v play-off najmä obrancovia. Výborné výkony predvádzajú Mudrák, Hanna či Hain. Práve oni totiž strieľajú veľmi dôležité góly, ktoré Zvolenu pomáhajú. Čo sa týka obrany Oceliarov, musíme vyzdvihnúť najmä Bretona, Ferenca či Olssona. Napriek tomu sa kvôli ofenzívnej činnosti prikláňame na stranu Bryndziarov.

Útok:

V prípade útoku sa tentokrát musíme prikloniť na stranu víťaza základnej časti. Hoci v elitnej desiatke nenájdeme žiadneho Oceliara, myslíme si, že kvalita sa preukáže. Mená ako Leskinen, Fejes, Pollock, Jääskeläinen, Paršin, Chovan či Slovák sú už veľmi ostrieľané. Navyše, dobre sa prezentujú aj Rogoň či Lamper. Na druhej strane stoja taktiež kvalitné mená. Nazoaj kvalitné výkony podávajú Bondra, Hecl, Jedlička, Zuzin, Huntebrinker či Sideroff. V tomto prípade však veríme viac ofenzíve Košíc.

Predikcia Sport7.sk:

V našej predikicii stavíme na Košice. Steel Aréna bude veľmi dôležitým miestom, kde nabudených Oceliarov nebude jednoduché poraziť. Tip redakcie Sport7.sk je 4:2 na zápasy pre HC Košice. Košičania tak oplatia Zvolenčanom prehru spred desiatich rokov, kedy HKM vyhralo pomerom 4:1 na zápasy.