Main Content

Thomas Tuchel o incidente Sadia Maného: Za hráčom stále stojí

sobota, 15. apríl 2023 08:54 | Autor: TASR

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel | zdroj: TASR

Nemecký futbalový tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel v piatok uviedol, že stále podporuje Sadia Maneho. Senegalský útočník sa ospravedlnil za konfrontáciu so spoluhráčom Leroyom Sanem a spor by mal byť už urovnaný.

Bayern vylúčil Maneho zo zostavy na sobotňajší duel proti Hoffenheimu po tom, čo podľa nemeckých médií udrel Saneho do tváre. Incident sa odohral po utorkovej prehre v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov, v ktorom Bavori podľahli Manchestru City 0:3.

Hráči ani klub neobjasnili, čo sa presne stalo. Tuchel uviedol, že incident osobne nevidel, ale hovoril s hráčmi a zamestnancami klubu, ktorí ho videli. Tréner povedal, že Mane sa ospravedlnil všetkým zúčastneným. "Som jeho prvý advokát a prvý zástanca. Poznám ho už veľmi dlho a poznám aj jeho okolie. Má moju plnú podporu. Mal ju aj predtým a má ju aj po tejto chybe, ktorej sa dopustil. Každý má právo urobiť chybu," povedal nemecký kouč na adresu Senegalčana.

Tuchel, ktorý zasadol na lavičku Bayernu pred troma týždňami, poznamenal, že atmosféra v klube zostáva pokojná. Dodal tiež, že incident mohol mať dokonca "očisťujúcu funkciu".