Main Content

Veľká strata pre majstrov: Landeskog si v play-off NHL nezahrá

piatok, 14. apríl 2023 10:39 | Autor: TASR

Gabriel Landeskog
Gabriel Landeskog | zdroj: TASR

Hokejistom Colorada Avalanche bude aj vo zvyšku sezóny NHL chýbať Gabriel Landeskog. Kapitán tímu absolvoval v októbri pre dlhotrvajúce problémy s kolenom artroskopickú operáciou. Útočník mal chýbať 12 týždňov, no pred štvrtkovým zápasom Avalanche s Winnipegom (4:2) potvrdil, že už nenastúpi ani v play off.

"Myslel som si, že po lete budem v poriadku a pripravený nastúpiť. Pomerne rýchlo som si uvedomil, že sa veci zhoršili. Myslel som si, že budem môcť hrať v druhej polovici sezóny. Dali sme do toho všetko a jednoducho to nevyšlo. Cítil som však, že toto rozhodnutie som musel v tejto chvíli urobiť kvôli spoluhráčom aj sebe," povedal Landeskog pre oficiálnu stránku klubu.

Pre úradujúceho šampióna je to citeľná strata. Landeskog sa už v minulej sezóne podrobil operácii kolena, pre ktorú vynechal záverečných 23 zápasov základnej časti. Odohral v nej iba 51 stretnutí s bilanciou 30 gólov a 29 asistencií. Vrátil sa na play off, kde 11 gólmi a 11 asistenciami výrazne pomohol Avalanche k zisku Stanleyho pohára.

"Nikdy predtým som nemal žiadne problémy s kolenom. Začiatkom predchádzajúcej sezóny som mal bolesti na dennej báze. Bolo to stále horšie a horšie až do momentu, keď som podstúpil prvú operáciu. Vtedy som si ešte neuvedomoval zložitosť zranenia," skonštatoval švédsky útočník, ktorý si je istý, že bude opäť hrať: "Snažím sa nepozerať príliš dopredu a ísť krok za krokom. V podstate sa to nelíši od toho, keď idete do novej sezóny. Začínate tréningovým kempom a potom pokračujete ďalej. Toto je to isté."

Útočník Nathan MacKinnon priznal, že tím vedel o tejto správe už dlhšie: "Nerozhodol sa počas jedného dňa, že už nenastúpi. Dúfam, že to zvládneme v play off aj bez neho."

Podľa trénera Jareda Bednara to je pre mužstvo obrovská rana: "Je to náš kapitán a jeden z najlepších hráčov na svete. Musíme sa pripraviť na to, že budeme hrať bez neho až dovtedy, kým sa nebude cítiť na návrat."

Avalanche odohrajú svoj záverečný zápas v základnej časti na ľade Nashvillu a víťazstvom si môžu zabezpečiť prvenstvo v Centrálnej divízii. V prvom kole play off, ktoré sa začne v pondelok, budú mať výhodu domáceho ľadu.