Main Content

Stanislav Lobotka odohral celý zápas: Čo ľutuje tréner AC Miláno?

štvrtok, 13. apríl 2023 08:32 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Futbalisti AC Miláno využili v stredajšom prvom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov domáce prostredie a do odvety na pôde Neapola pôjdu za stavu 1:0 vo svoj prospech. Ich jediný gól strelil v závere prvého polčasu Ismael Bennacer, no víťazstvo mohlo byť aj výraznejšie – v záverečnej štvrťhodine hrali domáci v početnej prevahe po vylúčení Andreho Zamba Anguissu. Za hostí odohral celý zápas slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka.

Z vylúčenia Anguissu, ktorý videl dve žlté karty v priebehu štyroch minút, chcel vyťažiť viac aj tréner AC Stefano Pioli. "Je to jediná vec, ktorú ľutujeme. Mali sme byť rozvážnejší. Je to škoda, ale súper ukázal veľa. Koniec koncov je to však dobrý výsledok po dobrom výkone, dúfajme, že príde ďalší," citovala Pioliho agentúra AFP. Suverénny líder talianskej Serie A ukázal na začiatku stretnutia veľkú ofenzívnu kvalitu, keď viackrát preveril domáceho brankára Mika Maignana. Ani ten nestačil na najväčšiu šancu v podaní Chviču Kvaraccheliju z bezprostrednej blízkosti a museli ho zastúpiť Davide Calabria a Rade Krunič. Udržanie útočnej aktivity viackrát zabezpečil Lobotka, no krátko pred prestávkou strelil na druhej strane jediný gól Bennacer. Ten využil nevydarenú narážku medzi Brahimom Diazom a Rafaelom Leaom.

Neapolčania síce nenašli recept na gól bez svojho zraneného topkanoniera Victora Osimhena do konca zápasu, no stretnutie ustáli lepšie ako nedávny ligový duel s tým istým súperom. Ten prehrali v domácom prostredí 0:4. Tréner SSC Luciano Spalletti to odôvodnil vlažným publikom na Štadióne Diega Armanda Maradonu, atmosféru ovplyvňujú nezhody medzi majiteľom klubu Aureliom De Laurentiisom a tvrdým fanúšikovským jadrom. Ultras ho totižto obviňujú zo snahy dostať ich preč zo štadióna. "Ak sa to stane znova, skončím. Vzhľadom na to, o čo bojujeme a citlivosť hráčov na okolité dianie. Hrali sme v atmosfére, ktorá nám nepomohla," opísal Spalletti obavy pred odvetou, ktorá je na programe v utorok o 21.00 h.

Jeho tím čaká medzitým v domácom prostredí zápas proti Verone v rámci Serie A, v ktorej je Neapol na najlepšej ceste za prvým ligovým titulom od roku 1990. Deväť kôl pred koncom sezóny má pred druhým Laziom Rím náskok 16 bodov. V prípade postupu medzi najlepšiu štvorku LM čaká víťaza pravdepodobne ďalšie talianske derby – stretne sa s úspešnejším z dvojice Inter Miláno a Benfica Lisabon. Inter bez zraneného slovenského reprezentačného obrancu Milana Škriniara vyhral vo úvodnom štvrťfinálovom stretnutí na pôde portugalského súpera 2:0.