Main Content

Inter Miláno urobil krok smerom k semifinále: Benfica doma nepresvedčila

streda, 12. apríl 2023 08:24 | Autor: TASR

Benfica - Inter
Benfica - Inter | zdroj: TASR

Benfica Lisabon podľahla doma Interu Miláno 0:2. Na súpiske talianskeho tímu nefiguroval pre zranenie slovenský stopér Milan Škriniar. Odvety sú na programe v stredu 19. apríla v Miláne a Mníchove.

Inter sa pod vedením Joseho Mourinha tešil v roku 2010 zo zisku trofeje v najprestížnejšej európskej súťaži, no odvtedy čaká na výrazný úspech, do štvrťfinále sa dostal až v tejto sezóne. Benfica sa prvýkrát od roku 1990 pokúsila dostať cez štvrťfinále, predošlých päť pokusov jej nevyšlo. Do zápasu v Lisabone vstúpili lepšie hostia.

Hrali sebavedomo a dokázali držať loptu na kopačkách, čím hráčom Benficy nedovolili vyvinúť tlak. Dej sa v prvom polčase odohrával väčšinou medzi šestnástkami. V 25. minúte vypálil z diaľky Acerbi a jeho strela preletela nad brvnom domácej brány. Domáci narážali na kompaktnú obranu "nerazzurri", ktorá bola pre nich neriešiteľný rébus. Výsledkom bola ich jediná strela medzi tri žrde. Inter si na svoju šancu počkal a hneď ju skúsene využil.

V 51. minúte si na Bastoniho center naskočil Barella a hlavou zblízka prekonal Vlachodimosa - 0:1. Jalová snaha portugalského tímu k vyrovnaniu neviedla, Onana bol aj po zmene strán prakticky bez práce. Naopak, v 82. minúte zvýšil náskok Interu z jedenástky striedajúci Romelu Lukaku. Benfica našla prvýkrát v tejto sezóne LM premožiteľa a pred odvetou na San Sire klesli jej postupové šance na minimum.

Benfica Lisabon - Inter Miláno 0:2 (0:0)

Góly: 51. Barella, 82. Lukaku (z 11 m), ŽK: A. Silva - Brozovič. Rozhodca: Oliver (Angl.)

Benfica: Vlachodimos - Gilberto, A. Silva, Morato, Grimaldo - Chiquinho, Florentino (64. Neres) - Joao Mario, R. Silva, Aursnes - Ramos

Inter: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni (90.+1 de Vrij) - Dumfries (86. D´Ambrosio), Barella, Brozovič, Mchitarjan, Dimarco (63. Gosens) - Martinez (63. Correa), Džeko (63. Lukaku)