Main Content

Inter Miláno aj Benfica majú ten istý cieľ: Je ním semifinále Ligy majstrov

utorok, 11. apríl 2023 11:02 | Autor: TASR

Inter Miláno
Inter Miláno | zdroj: TASR

Futbalisti Interu Miláno snívajú, že po viac ako desaťročí postúpia opäť medzi najlepšiu štvorku Ligy majstrov. Zástupcovi Serie A v kádri aj so slovenským reprezentačným obrancom Milanom Škriniarom stojí v ceste Benfica Lisabon, ktorá bude mať v utorok výhodu domáceho prostredia. 

Inter sa pod vedením Joseho Mourinha tešil v roku 2010 zo zisku trofeje v najprestížnejšej európskej súťaži, no odvtedy čaká na výrazný úspech, do štvrťfinále sa dostal až v tejto sezóne. "Tento klub si zaslúži hrať takéto zápasy. Stretnutia proti Benfice budú úžasné a určite vo vynikajúcej atmosfére. Benfica je silný klub, zaslúžene triumfovala vo svojej skupine. Lenže aj my máme svoju kvalitu a chceme nechať našich fanúšikov naďalej snívať o titule," povedal podľa UEFA.com kouč Interu Simone Inzaghi.

Milánčania sa v Lisabone pokúsia hodiť za hlavu svoje problémy v lige, v ktorej získali z uplynulých štyroch stretnutí iba jediný bod. V tabuľke klesli na 5. priečku o bod za mestského rivala AC a dva za AS Rím. Škriniar pre problémy s chrbtom vypadol zo zostavy svojho tímu a jeho štart v utorňajšom dueli je otázny.

Benfica čaká na úspech na medzinárodnej scéne ešte dlhšie. Dvojnásobný európsky šampión z rokov 1961 a 1962 postúpil v roku 1990 do finále súťaže, no nestačil na AC Miláno a odvtedy päťkrát neprešiel cez štvrťfinále. V domácej lige na Veľký piatok prehrala doma s hlavným konkurentom v boji o titul FC Porto 1:2, no stále má pred ním na čele tabuľky po 27. kole bezpečný sedembodový náskok.

V Európe Benfica v prebiehajúcej sezóne ešte neprehrala. "Nebude pre nás jednoduché začínať doma. O Interi však vieme všetko. Momentálne máme silný tím, ktorý má sebavedomie, čo je najdôležitejšie. Budeme mať silnú podporu fanúšikov a verím, že uspejeme," vyhlásil kouč Lisabončanov Simao Sabrosa.