Main Content

VIDEO: Golden State s 55 bodmi v jednej štvrtine. Základná časť NBA je minulosťou

pondelok, 10. apríl 2023 07:34 | Autor: TASR

Golden State Warriors
Golden State Warriors | zdroj: YouTube

Basketbalisti Minnesoty zvíťazili v posledný hrací deň základnej časti NBA doma nad New Orleansom 113:108. Svojho súpera preskočili v tabuľke a posunuli sa na 8. priečku Západnej konferencie. Postarali sa o jedinú zmenu medzi dvadsiatkou postupujúcich do vyraďovacej časti, zostávajúce dve priame pozície do play off si udržali Los Angeles Clippers a Golden State Warriors.

V nedeľu večer nastúpilo všetkých 30 tímov súťaže. Iba v zápase Timberwolves a Pelicans však mali motiváciu hrať naplno obe strany. Vo Východnej konferencii sa už nemohlo pohnúť v tabuľke ani jedno mužstvo z desiatky postupujúcich. Na západe si Clippers podržali piatu priečku víťazstvom vo Phoenixe 119:114 a s rovnakým súperom sa stretnú v 1. kole play off. Obhajcovia titulu Golden State rozstrieľali Portland 157:101 na jeho palubovke a čaká ich súboj proti Sacramentu. Lakers uspeli proti Utahu 128:117 a v play in privítajú Minnesotu. Víťaz duelu získa pozíciu nasadenej sedmičky a bude súperiť s Memphisom. Neúspešný ešte bude mať možnosť opravy a v zápase s lepším z dvojice New Orleans - Oklahoma City môže vybojovať post nasadenej osmičky. V takom prípade ho čaká najlepší tím konferencie Denver.

Pelicans v najdôležitejšom zápase večera v Minnesote viedli od úvodu až do štvrtej štvrtiny. Domáci pôsobili nervózne a v prvom polčase prišli o dvoch hráčov základnej zostavy po kurióznych situáciách. Jaden McDaniels v hneve udrel do steny a poranil si ruku. Kyle Anderson a Rudy Gobert sa dokonca dostali do fyzickej konfrontácie a Goberta poslalo vedenie klubu predčasne do šatne. "Jeho správanie na lavičke bolo neakceptovateľné a poslali sme ho domov. Budeme to riešiť interne," zverejnil podľa AFP prezident basketbalových operácií Minnesoty Tim Connelly. "Trochu vzplanuli vášne. Nemyslím si, že by sme mali problém sa cez toto preniesť. Všetci chceme víťaziť," snažil sa upokojiť situáciu Anderson. Domáci napokon zvládli lepšie koncovku, tím viedol Karl-Anthony Towns s 30 bodmi, Pelicans nestačilo 42 bodov a 12 doskokov Brandona Ingrama.

Miami si vo floridskom derby poradilo s Orlandom 123:110. Štatistickým lídrom Heat bol najstarší hráč ligy Udonis Haslem, ktorý nazbieral 24 bodov, čo je jeho najlepší strelecký výkon od roku 2009. Vo veku 42 rokov a 304 dní sa stal piatym najstarším hráčom, čo nastúpil na zápas NBA. Heat ešte čakajú zápasy vo vyraďovačke, no je nepravdepodobné, že by pridal ešte ďalší. V klube už pôsobil skôr v úlohe hrajúceho asistenta, hral iba výnimočne a zápas slúžil ako jeho rozlúčka. V NBA pôsobil 20 sezón.

Golden State Warriors dali zraneniami zdecimovanému Portlandu 55 bodov už v prvej štvrtine, čím prekonali rekord súťaže. Boston k víťazstvu nad Atlantou viedol Payton Pritchard, ktorý zaznamenal svoj prvý triple double v kariére 30 bodov, 14 doskokov a 11 asistencií.