Main Content

Jack Hughes: Chceme vyhrať divíziu, ale najdôležitejšie...

piatok, 7. apríl 2023 11:42 | Autor: TASR

Jack Hughes
Jack Hughes | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na piatok v NHL gólom k triumfu New Jersey nad Columbusom 8:1. Seattle postúpil vďaka víťazstvu 4:2 nad Arizonou prvýkrát do play off. Prvú bitku v NHL zažil útočník Coyotes Miloš Kelemen.

Tatar rozvlnil proti Columbusu sieť už v 8. minúte po brejku troch na dvoch, gól však neplatil pre ofsajd. V 22. minúte však slovenský krídelník po individuálnej akcii osemnástym presným zásahom v sezóne zvýšil na 2:0 pre Devils. Na ľade strávil 14 minút a zaznamenal plusový bod. “Je radosť hrať takéto zápasy, keď vidíte, že sa každému darí a všetky útoky sú produktívne. Bol to vydarený večer,” povedal pre nhl.com Tatar, ktorého gól bol napokon víťazný.

Štyri body za dva góly a dve asistencie si pripísal na konto Jack Hughes, nazbieral už 95 bodov (42+53) a jeden bod ho delí od vyrovnania klubového rekordu, ktorý od sezóny 2000-2001 drží Patrik Eliáš. Švajčiar Timo Meier mal bilanciu 2+1, “diabli" po druhý raz v histórii pokorili v základnej časti hranicu 50 víťazstiev. Devils strácajú na lídra Metropolitnej divízie Carolinu, ktorá prehrala 0:3 v Nashville, jeden bod.

“Chceme vyhrať divíziu, ale najdôležitejšie je čo najlepšie sa pripravit na play off,” povedal Hughes, ktorý sa ako druhý najmladší hráč Devils (21 rokov, 327 dní) dostal na métu 200 bodov. Mladší bol len Kirk Muller (21 rokov, 255 dní). New Jersey delí už len jedno víťazstvo od vyrovnania klubového rekordu zo sezóny 2008-2009. “Je to veľký úspech pre náš tím. Do sezóny sme išli s cieľom postúpiť do bojov o Stanley Cup. Ten sme splnili a ideme ďalej,” dodal tréner Lindy Ruff. Blue Jackets sú už dlhšie bez šance na postup, prehrali šesť z uplynulých siedmich duelov. Prvý gól v NHL strelil fínsky útočník Columbusu Joona Luoto.