Main Content

Kai Havertz sa rozhovoril o problémoch s jedlom: Energiu mu vrátili sladkosti

utorok, 4. apríl 2023 10:33 | Autor: TASR

Kai Havertz
Kai Havertz | zdroj: TASR

Futbalista Kai Havertz z londýnskej Chelsea sa v rozhovore na kanáli Youtube rozhovoril o svojom nedávnom probléme so stravovaním.

Po zmene jedálnička sa necítil dobre a tak sa vrátil ku starým zvykom. Opäť začal jesť sladkosti, cez polčasovú prestávku si dopĺňa energiu gumenými medvedíkmi.

"Minulé leto som úplne zmenil svoj jedálniček a najal som si výživového poradcu. Chcel som byť profesionálnejší. Trvalo to asi pol roka. V Londýne sme mali najprv kuchárku, ktorá k nám chodila každý deň a varila. Musím povedať, že som sa vôbec necítil dobre. Diéta mala na mňa presne opačný efekt. Výživový poradca mi povedal, že som blázon do cukru. Možno ste si všimli, že po zápase pijem kolu a potrebujem aj cukríky. Dodáva mi to silu, mám viac energie. A odborník na výživu povedal, že to treba obmedziť. Úplne. Urobil som to, ale efekt bol úplne opačný," vysvetlil 23-ročný nemecký reprezentant. "A potom prišiel do Chelsea odborník na výživu s úplne iným prístupom. Povedal mi: ´Kai, musíš piť fantu, musíš piť kolu. Vypi pohár denne.´ Cez prestávku si teraz dám pár gumených medvedíkov, alebo nejaké iné cukríky. Toto všetko viedlo k tomu, že som opäť plný energie."