Main Content

Dunajská Streda kráča za titulom: Mladí Žilinčania sa proti DAC-u držali

pondelok, 3. apríl 2023 09:24 | Autor: TASR

DAC vs MŠK
DAC vs MŠK | zdroj: TASR

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvýšili po 3. kole nadstavbovej skupiny o titul vo Fortuna lige náskok na čele tabuľky pred bratislavským Slovanom na šesť bodov.

Úradujúci majster remizoval v nedeľňajšom derby na pôde Spartaka Trnava 0:0, DAC si doma poradil so Žilinou 1:0 a priblížil sa k zisku prvého titulu v klubovej histórii. O šiestom ligovom víťazstve DAC v sérii rozhodol v 15. minúte sýrsky stredopoliar Ammar Ramadan.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MŠK Žilina 1:0 (1:0)

Gól: 15. Ramadan, ŽK: Nebyla - Nemčík. Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Hrmo, 5768 divákov

DAC: Petráš - Pinto, Risvanis, Brunetti, Andzouana - Dimun, Ramadan (46. Szánthó), Káčer (87. Nebyla) - Blackman, Krstovič (17. Kalmár), Gavrič (82. Niarchos)

Žilina: Slávik - Leitner, Kopas, Nemčík – Rusnák (66. Javorček), Sauer (66. Gidi), Minárik, Bari (82. Owusu) - Kaprálik, Jambor, Galčík

Hlasy po zápase:

Adrian Guľa, tréner DAC: "Mimoriadne cenné víťazstvo, vážime si ho. Bol to dobrý zápas. Do gólu sme boli aktívni, ale po ňom sme stratili dvoch hráčov Ramadana a Krstoviča. V druhom polčase to chlapci odpracovali. Chýbal nám divoký inštinkt pri napádaní. Chceli sme to dohrávať aj do krásy, ale pri 1:0 to nie je najlepšie riešenie. Zápas sme zaslúžene dotiahli do víťazného konca. Ďakujem fanúšikom za podporu. Cítime, kde sa musíme zlepšovať."

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Odohrali sme dobrý zápas pred skvelou kulisou, ktorá motivovala aj nás. Mali sme dobre nastavenú hru v ofenzíve i v defenzíve. Pred gólom sme stratili loptu, inkasovali sme a proti kvalitnému súperovi sa potom manko ťažko doháňa. Mali sme šance, aby sme to otočili v náš prospech. V druhom polčase sme hrali proti stabilnej obrane, súper chodil do brejkov, na odrazené lopty. Hrali sme otvorene, boli sme živší, dokázali sme pokryť hru, ale nedokázali sme DAC ohroziť a zápas zdramatizovať."