Main Content

VIDEO: AC Miláno zošrotovalo Neapol štvorgólovým rozdielom. V akcii bol aj Lobotka

pondelok, 3. apríl 2023 09:19 | Autor: TASR

SSC Neapol - AC Miláno
SSC Neapol - AC Miláno | zdroj: YouTube

Futbalisti AC Miláno zvíťazili v nedeľňajšom zápase 28. kola talianskej Serie A nad neohrozeným lídrom SSC Neapol 4:0. Najväčšiu zásluhu na triumfe "rossoneri" mal dvojgólový portugalský útočník Rafael Leao.

Milánčania sa v tabuľke posunuli z piatej na tretiu priečku o bod pred mestského rivala Inter. Za domácich odohral 68 minút slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka, ktorý videl v 40. minúte žltú kartu.Pre "Partenopei" to bola iba tretia prehra v sezóne, napriek tomu majú Neapolčania na čele tabuľky náskok 16 bodov pred Laziom Rím. S AC Miláno sa stretnú o desať dní vo štvrťfinále Ligy majstrov.

Salernitana v zostave so slovenským obrancom Norbertom Gyömbérom remizovala na pôde Spezie 1:1. Slovenský reprezentant odohral celý zápas.

Druhý tím tabuľky Lazio Rím uspel na pôde Monzy, ktorú zdolal 2:0 a predĺžil ligovú sériu bez prehry na šesť duelov. V úvodnom nedeľnom zápase zvíťazili futbalisti Bologne nad Udinese 3:0. Naplno zabodovali prvýkrát od 26. februára a v neúplnej tabuľke sa dostali pred svojho súpera na ôsme miesto. Udinese figuruje na desiatej priečke.

AS Rím zdolal na domácom ihrisku predposlednú Sampdoriu Janov 3:0. Domáci vsietili všetky tri góly v druhom polčase. Rimanom v tabuľke patrí 4. miesto, na mestského rivala Lazio strácajú päť bodov.