Main Content

Bojovali o post najvyššie draftovaného obrancu: Napodobniť ich môžu ich bratia

utorok, 28. marec 2023 11:56 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Nemec
Adam Nemec | zdroj: IG Adam Nemec

O post najvyššie draftovaného obrancu v uplynulom roku bojovali Šimon Nemec a David Jiříček. Ich cestu do NHL môžu napodobniť ich mladší bratia, ktorí sú taktiež adeptmi na draft.

Začneme slovenským Šimonom Nemcom. Práve tento obranca totiž bol zvolený ako draftová dvojka. Hoci ešte nedostal príležitosť v NHL, je označovaný za jeden z najväčších talentov v organizácii New Jersey Devils. V AHL pravidelne nastupuje a boduje. Je len otázkou času, kedy ho Diabli povolajú do prvého tímu.

Šimon má mladšieho brata Adama. Ten má v súčasnosti 15 rokov a je adeptom na prvé kolo draftu v roku 2026. Ročník 2022/2023 strávil v doraste Liptovského Mikuláša, kde odohral 43 zápasov a pozbieral 88 kanadských rokov. Po vzore brata sa presunul aj na 6 zápasov do juniorky Nitry.

Davida Jiříčka si zvolili zástupcovia Columbusu Blue Jackets z celkového šiesteho miesta. V prvom tíme Modrokabátnikov odohral dve stretnutia, avšak v AHL má 34 kanadských bodov v 46 štartoch.

Aj Jiříček má mladšieho brata. Zhodou okolností, aj on sa volá Adam. Adam Jiříček v súčasnosti má 16 rokov a už má za sebou aj seniorský debut. Rovanko ako jeho brat, aj on si zahral za Plzeň. Na rozdiel od Adama Nemca, Adam Jiříček je prospektom pre draft v roku 2024.