Main Content

Francesco Calzona: Necítim žiadny tlak. Nemám nijaké ultimátum, nejde o to, proti komu hráme

piatok, 24. marec 2023 09:56 | Autor: TASR

Francesco Calzona
Francesco Calzona | zdroj: TASR

Tréner Slovenska Francesco Calzona sa po včerajšej remíze s Luxemburskom o svoju pozíciu neobáva.

Po neúspešnom výsledku sa 54-ročný Talian neobáva o svoju pozíciu. "Necítim žiadny tlak. Vedel som, že to nebude ľahké, ale nebál som sa ísť do toho. Nemám od zväzu žiadne ultimátum. Nič to nemení na mojom hodnotení. Pred nami je ešte dosť zápasov. Nejde o to, proti komu hráme, my rovnako študujeme a monitorujeme ostatné tímy. V našej skupine je jeden slabší a objektívne jeden najsilnejší tím. Ale o druhé miesto bude boj."

V nedeľu privítajú Slováci na Tehelnom poli reprezentáciu Bosny a Hercegoviny, ktorá vo svojom prvom zápase zdolala Island 3:0. Ak chcú uspieť, musia pridať najmä v ofenzíve. Niektoré štvrtkové individuálne výkony zhodnotil Calzona nasledovne.

"Stratili sme v druhom polčase veľa lôpt. Duda bol jeden z tých, ktorý mal tento problém. Ale je pre nás dôležitý. Mne sa nepáči, keď hrá chrbtom k bráne. Musíme mu nájsť pozíciu, ktorá mu sedí najviac. Robo Polievka podal dobrý výkon, podľa očakávania. Páči sa mi jeho futbalová inteligencia. Je to hráč, ktorý nám môže vyriešiť veľa problémov, je nebezpečný a vidí pred sebou len bránu. Je priamočiary. Proti Bosne sa pripravíme sa čo najlepšie s nádejou, že zahráme lepšie možno aj zvíťazíme."