Main Content

Didier Deschamps obmenil káder Francúzov: Šancu dostanú aj bratia Thuramovci

piatok, 17. marec 2023 09:33 | Autor: TASR

Didier Deschamps
Didier Deschamps | zdroj: TASR

Bratia Khepren a Marcus Thuramovci sa ocitli v nominácii trénera francúzskej futbalovej reprezentácie Didiera Deschampsa na úvodné zápasy kvalifikácie ME 2024. "Les Bleus" vstúpia do zápolení v B-skupine domácim zápasom s Holandskom (24. marca v Saint-Denis), o tri dni neskôr sa predstavia v Dubline proti Írsku.

Vo francúzskom tíme si už pod taktovkou Deschampsa dvaja brata zahrali - Lucas a Theo Hernandezovci boli v kádri na MS 2022 v Katare, na ktorých Francúzi prehrali vo finále s Argentínou až v jedenástkovom rozstrele.

V súčasnej nominácii Francúzska už nefigurujú niekdajší dlhoročný kapitán a brankár Hugo Lloris ani stopér Raphael Varane, ktorí ukončili svoje pôsobenie v národnom tíme. Prvú pozvánku si vyslúžili brankár Racingu Lens Brice Samba a obranca londýnskej Chelsea Wesley Fofana.

Nominácia Francúzska na zápasy kvalifikácie ME 2024 s Holandskom a Írskom:

brankári: Mike Maignan (AC Miláno), Alphonse Areola (West Ham), Brice Samba (Racing Lens)

obrancovia: Theo Hernandez (AC Miláno), Jules Kounde (FC Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern Mníchov), Wesley Fofana (Chelsea Londýn), Dayot Upamecano (Bayern Mníchov), Eduardo Camavinga (Real Madrid), William Saliba (Arsenal Londýn), Ibrahima Konate (FC Liverpool)

stredopoliari: Adrien Rabiot (Juventus Turín), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Youssouf Fofana (AS Monaco), Khephren Thuram (OGC Nice), Jordan Veretout (Olympique Marseille)

útočníci: Kylian Mbappe (Paríž Saint-Germain), Olivier Giroud (AC Miláno), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Moussa Diaby (Bayer Leverkusen), Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Kingsley Coman (Bayern Mníchov), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)