Main Content

PRED PREDKOLOM: Dokáže Nitra vyradiť favorizovaný Poprad?

streda, 8. marec 2023 10:49 | Autor: Róbert Kalnický

PP - NR
PP - NR | zdroj: TASR

Predkolo play-off Tipos Extraligy štartuje už dnes. V boji o účasť vo vyraďovacích bojoch sa proti sebe postavia hokejisti Popradu a Nitry. Aj túto sériu hranú na tri víťazstva si rozanalyzujeme.

Brankári:

HK Poprad sa borí na brankárskom poste. Anthonyho Petersa trápia zranenia a tak často dostávajú príležitosť Roman Rychlík a Štefan Valluš. Treba však podotknúť, že kvalitu rozhodne majú. Otázne je, akým spôsobom sa dokážu vysporiadať s tlakom play-off. Na opačnej strane očakávame účasť Libora Kašíka. Dovolíme si tvrdiť, že práve on by mohol byť rozdielovým faktorom v celej tejto sérii. Gólman, ktorý potiahol Nitru z posledného miesta.

Obrana:

Defenzíva Popradu v základnej časti nefungovala najlepšie. Kamzíci inkasovali až 153 gólov a patrili k tímom, ktorým defenzívna hra moc nechutila. To isté platí aj o Nitre. Corgoni inkasovali ešte o štyri góly viac. V súboji obrán však favorizujeme podtatrancov.

Útok:

Popradčanov za dobrými výsledkami v ofenzíve ťahali najmä Tomáš Záborský a Patrik Svitana. O týchto dvoch hráčov sa budú zverenci trénera Petra Mikulu opierať aj v predkole play-off. Potrebujú však, aby sa k nim pridali aj ostatní hráči, lebo mať ofenzívu postavenú na dvoch hokejistoch nie je možné. Na opačnej strane je to ešte horšie. Corgoni v útoku veľmi dlho tápali. Na post najproduktívnejšieho hráča sa napokon dostal Jozef Baláž, ktorý prišiel až počas sezóny. Viac sa všaak očakáva aj od Filipa Krivošíka, Mareka Tvrdoňa či Sahira Gilla.

Predikcia Sport7.sk:

Budeme odvážni. Napriek postaveniu v tabuľke očakávame postup Corgoňov. Hoci sa celok spod Zobora v celom doterajšom priebehu ročníka trápil, play-off je iná súťaž. Práve na toto budú chcieť nadviazať zverenci Antonína Stavjaňu, ktorý v sérii vyhrajú 3 - 1 na zápasy. Ako rozdielový sa ukáže brankársky post, v ktorom si svoju úlohu splní na sto percent Libor Kašík. Predsa len, v kádri Nitry drieme obrovský potenciál, ktorý pod trénerom Stavjaňom dokážu naplniť.