Main Content

Mieri Benfica do štvrťfinále Ligy majstrov? Bruggy zbrane pred odvetou neskladajú

utorok, 7. marec 2023 09:03 | Autor: TASR

Trofej Liga majstrov
Trofej Liga majstrov | zdroj: TASR

Belgický Club Bruggy ide do zápasu na pôde Benficy Lisabon po domácej prehre 0:2. 

Portugalský zástupca má pred sebou domáci zápas proti Bruggám, ktoré zdolal na ich pôde 2:0. Belgický tím doplatil doma na chyby v defenzíve a v utorok má len malú šancu vylepšiť svoje maximum v najprestížnejšej európskej súťaži z roku 1991.

V domácej lige okrem toho vyhral len dva z predchádzajúcich 11 stretnutí. "Musíme ukázať charakter a pokúsiť sa vrátiť do boja. Pre každého v klube je to veľká výzva, no hráči budú v budúcnosti čeliť ešte väčším. V živote i v športe. Dôležité je tvrdo pracovať a držať pokope," uviedol pre AP tréner belgického klubu Scott Parker.

Benfica má šancu postúpiť do štvrťfinále druhýkrát za sebou po vyše 50 rokoch. V portugalskej najvyššej súťaži vedie o osem bodov pred Portom a doma prehrala v Lige majstrov od roku 2020 len s Bayernom Mníchov a Liverpoolom.

Z predchádzajúcich 24 domácich zápasov v európskych súťažiach navyše prehrala len tri. Naposledy však vypadla v osemfinále LM práve po triumfe v úvodnom zápase - v sezóne 2016/17 prehrala odvetu na trávniku Borussie Dortmund 0:4 a celkovo 1:4.