Main Content

Jonathan Toews nebude vymenený: Trápia ho nepríjemné zdravotné problémy

pondelok, 20. február 2023 10:07 | Autor: TASR

Patrick Kane a Jonathan Toews
Patrick Kane a Jonathan Toews | zdroj: TASR

Kanadský hokejista Jonathan Toews oznámil, že bojuje s prejavmi dlhého covidu a chronickým únavovým syndrómom. Kapitán Chicaga Blackhawks nehral od 28. januára a vedenie klubu ho v stredu zaradilo na listinu dlhodobo zranených hráčov.

"Bolo naozaj náročné hrať s týmito symptómami. V uplynulých týždňoch to došlo do bodu, keď som nemal inú možnosť, ako prestať a koncentrovať sa len na uzdravenie. Ďakujem za trpezlivosť a podporu mojich spoluhráčov, trénerov a celej organizácie Blackhawks," uviedol v stanovisku tímu.

Tridsaťštyriročný center vynechal celú sezónu 2020/21 pre poruchy imunitného systému. V prebiehajúcom ročníku nastúpil na 46 duelov a nazbieral 28 bodov (14+14). Toews strávil celú kariéru v drese Chicaga, s ktorým získal trikrát Stanleyho pohár, no v lete sa môže stať voľným hráčom. "Budeme s ním pracovať a podporovať ho vo všetkom, čo potrebuje, aby sa cítil dobre a dostal sa do pozície, aby sa mohol vrátiť na ľad. Veríme, že v tejto sezóne ešte odohrá nejaké zápasy," uviedol generálny manažér Kyle Davidson, ktorý uviedol, že neuvažuje o jeho výmene pred uzávierkou prestupov (3. marca).