Main Content

Jakub Vrána so šancou zažiariť? Detroit ho povolal späť do prvého tímu

streda, 15. február 2023 13:25 | Autor: TASR

Jakub Vrána
Jakub Vrána | zdroj: Instagram Detroit Red Wings

Hokejový klub Detroit Red Wings zo zámorskej NHL povolal českého útočníka Jakuba Vránu. Ten nahradil v mužstve Lucasa Raymonda, ktorý sa zranil na tréningu a vynechal oba stretnutia proti Vancouveru. Informovala o tom oficiálna webstránka tímu.

Dvadsaťšesťročný bronzový medailista z minuloročných MS v Tampere a Helsinkách by mohol dostať prvú šancu od úvodu sezóny, keď po dvoch zápasoch vypadol zo zostavy. Potom počas približne dvoch mesiacov podstúpil liečbu v rámci asistenčného programu NHL a hráčskej asociácie (NHLPA). Program založený v roku 1996 je určený na liečbu mentálneho zdravia či závislosti od návykových látok.

Český útočník po dlhej prestávke nastúpil za Grand Rapids v AHL a v prvých ôsmich dueloch zaznamenal len jednu asistenciu. V uplynulých šiestich zápasoch však vždy bodoval a po 17 stretnutiach má na svojom konte 11 bodov (6+5).

Vrána bol spolu so slovenským útočníkom Richardom Pánikom v apríli 2021 súčasťou výmeny medzi Detroitom a Washingtonom. Capitals ho draftovali v roku 2014 z celkového 13. miesta. Český reprezentant odohral zatiaľ v profilige 323 zápasov, v ktorých zaznamenal 189 bodov (98+91).