Main Content

Thiago Silva ostáva v Chelsea: Najprv to malo byť iba na rok...

sobota, 11. február 2023 11:28 | Autor: TASR

Thiago Silva
Thiago Silva | zdroj: TASR

Brazílsky futbalista Thiago Silva sa dohodol s vedením Chelsea na predĺžení spolupráce. Na základe novej zmluvy zostane v londýnskom klube do konca sezóny 2023/2024.

Tridsaťosemročný obranca prišiel na Stamford Bridge v auguste 2020 z Paríža St. Germain. "Som úprimne šťastný, že moja kariéra bude pokračovať v tíme Blues," vyhlásil Thiago Silva. "Keď som podpísal s Chelsea svoju prvú zmluvu, bolo to len na rok. Teraz viem, že odohrám za klub minimálne štyri. To pôvodne nebolo v mojich predstavách, teraz je však pre mňa veľmi špeciálny moment, že budem môcť v tíme zotrvať," citovala skúseného stopéra agentúra AFP.

Chelsea minula v tejto sezóne na nové posily v súhrne 500 miliónov libier, no Thiago Silva aj po viacerých zmenách v kádri zostáva pevným pilierom v srdci defenzívy. Podľa majiteľov klubu Todda Boehlyho a Behdada Eghbaliho je brazílsky reprezentant vitálnou súčasťou klubu, obaja vyzdvihli najmä jeho skúsenosti a vodcovstvo v tíme plnom mladých talentov. "Je prvotriedny hráč, čo dokázal počas svojho dlhoročného pôsobenia na klubovej i reprezentačnej úrovni. Sme nadšení, že sme s ním mohli predĺžiť zmluvu a tešíme sa na ďalšie spoločné úspechy," uviedli spoluvlastníci v oficiálnom klubovom vyhlásení.

Thiago Silva odštartoval profesionálnu kariéru v Rio Grande do Sul, v rodnej krajine hral aj za Juventude a Fluminense, v Európe obliekal okrem PSG a Chelsea aj dresy Dinama Moskva či AC Miláno. V roku 2021 vyhral s "The Blues" Ligu majstrov. Na konte má 113 štartov a sedem gólov v národnom drese, v roku 2019 triumfoval s "kanárikmi" na Copa America. Predstavil sa aj na nedávnych MS v Katare, kde Brazília vypadla vo štvrťfinále v jedenástkovom rozstrele s Chorvátskom (1:1 pp, 2:4 na strely z 11 m).