Main Content

Thompson sa pokúšal o rekord: Nemyslím si, že by sa to Bohom páčilo,...

utorok, 7. február 2023 09:54 | Autor: TASR

Klay Thompson
Klay Thompson | zdroj: TASR

Basketbalisti Golden State Warriors zvíťazili v noci na utorok v zámorskej NBA doma nad Oklahomou City Thunder 141:114. Hlavným strojcom triumfu bol Klay Thompson, ktorý zažiaril 42 bodmi. Blysol sa 12 trojkami, ktorými si vyrovnal sezónne maximum. Jordan Poole prispel k úspechu 21 bodmi a dvanástimi asistenciami.

Warriors premenili dokopy až 26 z 50 pokusov spoza oblúka a len tri im chýbali na vyrovnanie rekordu súťaže, o ktorý sa postarali v roku 2020 hráči Milwaukee. Dokázali to pri absencii hviezdneho Stepha Curryho, ktorý laboruje so zranením ľavého kolena.

Thompson bol blízko aj k vlastnému rekordu v počte trojok v jednom zápase (14), no tréner Steve Kerr ho v závere štvrtej štvrtiny stiahol z ihriska. "Snažil som sa o to, no v stredu nás čaká ďalší zápas. A nemyslím si, že by sa basketbalovým Bohom páčilo, že sa naháňate za rekordmi, mali by ste ich dosiahnuť prirodzene," povedal.

Milwaukee Bucks vyhrali v Portlande 127:108 a pripísali si už ôsmy triumf v sérii. Vo Východnej konferencii sú o jedno víťazstvo druhí za Bostonom. Brook Lopez zaznamenal 27 a Jannis Antetokunmpo 24 bodov. V drese Trail Blazers nazbieral Damian Lillard 28 bodov. Celtics vyhrali v Detroite 111:99 aj vďaka 34 bodom Jaysona Tatuma, ktorý pridal aj jedenásť doskokov a šesť asistencií. "Začal som pomaly a musel som sa rozbehnúť, pretože v prvej polovici mi to nešlo," poznamenal.

Cleveland Cavaliers zvíťazili nad Washingtonom Wizards 114:91 a pripísali si tretí triumf v sérii. Jarrett Allen a Darius Garland mali 23 a Donovan Mitchell 21 bodov. Ani 47 bodov rozohrávača Cama Thomasa nestačilo na víťazstvo Brooklynu, ktorý na vlastnej palubovke podľahol Los Angeles Clippers 116:124. V drese hostí sa darilo Paulovi Georgeovi (29 b.) a Kawhimu Leonardovi (24).