Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Prvé jarné kolo Corgoň ligy a iné

pondelok, 27. február 2012 14:46 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Prvé jarné kolo Corgoň ligy a iné
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Prvé jarné kolo Corgoň ligy a iné | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto ilustračné

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

FIKCIA: "Prvé jarné kolo"

Tak a dočkali sme sa po zime aj našej najvyššej súťaže. Po troch mesiacoch prípravy bolo šesť štadiónov, na ktorých sa odohralo kompletné 19.kolo pripravených tip-top na úvodný výkop jari. Dlhé rady fanúšikov pred pokladňami vyvolalo dojem okoloidúcich, že v odchodných centrách začal drastický jarný výpredaj zimných kolekcií, ktoré sa na Vianoce nepredali. No a tí, ktorých kluby v zime ešte nestihli predať, nastúpili s úsmevom na perách, pretože zacítili vôňu čerstvo pokosenej trávy a z tribún ich vítal nadšený aplauz nadržaných divákov.

Začalo sa tradičnou piatkovou televíznou predohrávkou, ktorú mohli vďaka DIGItalizácii vidieť nielen na celom Slovensku, ale aj v Rumunsku a priľahlých krajinách. Domáci Zlatomoravčania vymysleli skvelú metódu na vysúšanie trávnika. Zistili, že toaletný papier veľmi dobre pije vodu a keďže v okrese už všetok minuli, zavolali do Žiliny nech im nejaký od sponzora donesú. Tí, teda okrem lôpt pribalili do batožiny aj zopár toaleťákov, a obe mužstvá v rámci rozcvičky ešte vysúšali posledné detaily. To ale spôsobilo absenciu toaletného papiera na tých najdôležitejších miestach a netreba sa potom čudovať, že obe mužstvá hrali trochu pokakane.

V sobotu pokračovalo kolo zvyšnými stretnutiami. Do Košíc cestovali Trenčania, ktorých prírodný trávnik totálne vydesil. Doma totiž celý rok trénujú na svojej umeline a živú trávu vidia tak maximálne, keď si ju ušúľajú. V Nitre privítali mohutným potleskom Slovan na čele s trénerom Weissom. Na štadióne sa tiesnilo 35 000 divákov, ktorí využili výhodné vstupné za 1 euro. V zápase ale gól nevideli, pretože Martin Dobrotka je zranený a tak nemal kto gól zasmečovať. Senica cestou do Ružomberku sa dostala do zápchy pri Strečne. Keď videli, že tak skoro sa z miesta nepohnú a čas výkopu sa nebezpečne približoval, naordinoval im tréner Griga poslednú vytrvalostnú tréningovú jednotku v zimnej príprave a tak si odbehli maratón do Ružomberka. Viete si predstaviť ich zdesenie, keď ich tam ešte čakali pripravené lopaty od domácich, ktorí finišovali s poslednou údržbou ihriska. Ani domáci futbalisti sa neulievali, tí kmitali lopatami už od rána bieleho.

Zaujímavú cestu si zvolili Trnavčania do Banskej Bystrice. Aby sa dobre pripravili na to čo ich čaká, vybrali sa na zápas cez Donovaly. Smiali sa od ucha k uchu poľským kamiónom v priekopách, ale dobrá nálada ich prešla, keď dorazili na miesto určenia. Pri vchode na štadión dostal každý lopatu do ruky a povolávací rozkaz od domácich vojakov na hraciu plochu.

Podvečer sa kolo dohralo súbojom neohrozene posledných mužstiev tabuľky. Domáci Dunajskostredčania ešte tesne pred zápasom zháňali nejakých hráčov v miestnej krčme, aby sa ich aspoň jedenásť na ihrisku zišlo. To chceli využiť Prešovčania, ale ich nové posily nikto z domácich nevedel identifikovať, pretože nový ukrajinský tréner hostí vypísal zápis o stretnutí v azbuke a tú nevedia už čítať pomaly ani Slováci a nieto Maďari s Iráncami dokopy.

Bolo to naozaj úchvatné kolo, všetky futbalové krajiny nám ho môžu závidieť. Skvelý futbal, na od zubatého slnka vyhrievaných trávnikoch, zvýšil komfort na tribúnach na maximom. Nuž čo viac si slovenský fanúšik mohol želať, ako zhliadnuť toto kolo ešte raz a to v utorok 27. marca.

Zhrnutie v zhrnutí

Slovenská zvedavosť smerovala cez víkend do Wembley. Martin Škrtel sa konečne dočkal nejakého pohára v Anglicku a musel si k tomu aj gólovo pomôcť, pretože miliónoví útočníci Liverpoolu nedajú gól, ani keby im išlo o život. Filip Kiss si zahral aspoň predĺženie a keby dostal šancu pri bielom bode, mohol predĺžiť nádej Cardiffu. Horšie by to totiž kopnúť nedokázal. Tento zápas zatienil aj anglickú ligu, ale nič prevratné sa nestalo, podobne ako v Španielsku, Taliansku a Nemecku. Iba vo Francúzsku sa menil líder tabuľky a Montpellier prekvapuje čoraz viac.
 

Odporúčané články